Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Parerile sunt impartite.
Pozitia stilistilor o stim, le place de Danion la nebunie.
Din pacate mai sunt si unii care se considera ortodocsi si care au gasit o metoda foarte inedita de a se simti mai duhovnicesti decat sunt in realitate facand opozitie la BOR in numele a tot felul de chestii care mai de care mai nastrusnice: evrei, masoni, cipusoare, ecumenism, etc. TOATE fara nici o legatura cu problemele REALE ale Bisericii vs. societatea romaneasca.
Si in loc de a taia in patru firul vorbelor lui Danion care sunt lungi, plictisitoare si lipsite de substanta duhovniceasca, el insusi fiind lunecos ca un peste atunci cand trebuie sa dea socoteala pentru propriile prostii care le rosteste cu nonsalanta in public, cel mai bine ar fi sa-l intrebe cineva daca se mai impartaseste in BOR.
Si daca nu, din ce motiv - daca este vreo unul dogmatic.
In functie de asta ar trebui sa stim daca mai trebuie luat in seama sau nu, pentru ca multi inca ii mai dau atentie prin prisma faptului ca ar fi totusi ortodox "de'al nostru".
Ori, daca se dovedeste ca nu e asa, dorinta de perfectiune spirituala care poate fi o boala, ducandu-l de la extrema yoga la cea stilista, atunci i se va oferi exact locul care il merita.
Adica daca nu poate pune o frana si lua o pauza cum fara doar si poate toti prietenii l-au sfatuit, o va face macar din lipsa auditorului.
In orice caz, ramane de vazut ce organizatii ortodoxe sau in legatura cu ortodoxia romaneasca, in afara de cele patronate sau influentate de el insusi, il vor mai invita sa tina vreo conferinta dupa ultima boacana.
|
Nu e corect ca unul care se pretinde ortodox sa ia in deradere permanenta problemele care ii privesc pe toti crestinii legate de pecetluire si de ecumenism. Unul ca acesta face servicii satanei, sustinanad ca le face in numele BOR. BOR nu se identifica nici cu microcipurile, nici cu ecumenismul si nici cu masonii, chiar daca unii se chinuie sa ne arate ca lucrurile ar sta altfel.
Ecumenismul parca propovaduieste dragostea, numai ca multor ecumenisti aceasta le lipseste cu desavarsire. Problemele BOR nu sunt de natura politica, ci de natura duhovniceasca, asa cum ii sta bine.
Danion se smereste in fata cui trebuie, si stiu sigur ca apartine de BOR, asa ca sesizeaza din interior anumite aspecte perfectibile ale Bisericii din care face parte. E cumva gresit? Rufele murdare se spala in familie. Iar noi toti ortodocsii alcatuim o familie. Nu cred ca e bine sa ne impartim in tabere. Cand cade unul trebuie sa-l ajutam sa se ridice, cand cade un ierarh in masonerie, la fel. Nu e corect sa sustinem masoneria numai pentru exista si ierarhi care au cazut in aceasta secta satanica antihristica. Sa avem curajul sa ne privim sufletele in duh ortodox, daca ne numim ortodocsi.
Invatatura ortodoxa ne cere sa-i ajutam si pe fratii nostri sa inteleaga aspecte care privesc mantuirea lor. BOR suntem si noi, credinciosii, de rand. Daca mantuirea aproapelui depinde de un sfat pe care eu refuz sa i-l dau inseamna ca mie mi se socoteste pacat faptul ca am tacut. Iata de ce e bine sa luam aminte si sa facem voia lui Dumnezeu cu vorba, cu fapta si cu gandul.