View Single Post
Vechi 11.04.2010, 14:54:55
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma...

Citat:
În prealabil postat de cojanete Vezi mesajul
Razvan. fie ca iti convine sau nu marea majoritate a celor de pe forum isi respecta actuali ierarhii inclusiv calendarul actual .BOR.
Poate ar fi bine sa intelegi ca nu conteaza atat de mult ce-i convine sau nu lui Razvan, ca nu de aici va veni mantuirea "marii majoritati a celor de pe forum".
Si Razvan, ca si altii, incearca sa traga un semnal de alarma: Atentie, drum periculos!
Fiti atenti pe cine urmati, fiti atenti pe cine ascultati. Cuvintele acelea cu "sfanta neascultare" nu sunt doar asa, niste vorbe. Ca, daca un ierarh greseste si eu ma duc dupa el, e adevarat ca acela va raspunde pentru mine, dar asta nu inseamna ca eu, in greseala fiind, ma voi mantui numai pentru ca greseala initiala a fost a celuilalt! Da, a fost a celuilalt, dar atata vreme cat eu am consimtit si am urmat aceluia, mi-am asumat greseala lui!
Trebuie sa cercetam duhurile, asa cum ne indeamna si sfantul apostol Pavel. Trebuie sa fim constienti ca vor fi mari ispite si mari inselari.
Fiecare va da socoteala pentru sine, dar si pentru cei pe care i-a tras dupa sine.
Citeste cartile parintelui Paisie Aghioritul, citeste orice Pateric (egiptean, rus, romanesc), citeste vietile sfintilor, citeste scrieri ale sfintilor parinti, vei vedea cum nu o data biserica oficiala s-a aflat pe langa adevar, prin mai marii ei, iar de partea adevarului a fost uneori doar un ierarh, un sfant - pe ale carui rugaciuni s-a tinut Biserica lui Hristos.
Iti recomand cu caldura o carte: Staretii despre vremurile din urma. Este de foarte mare folos duhovnicesc.
Nu trebuie sa ne gandim: Ia sa-i arat eu cutaruia sau cutareia cine are dreptate! Ia sa vada el/ea cata lume de pe forum zice sau gandeste ca mine! Nu asta are relevanta. Nu ne facem o ambitie, cine are dreptate. Ca nu suntem la un joc de copii, ci e "in joc" chiar mantuirea noastra! Bine este sa vedem limpede, sa nu luam orice drept bun. Si unde gasim sfat mai bun decat in sfintele carti, la sfintii nostri, care si acum se roaga pentru noi?
Sa te ajute Dumnezeu sa te mantuiesti! Sa ne ajute Domnul noua, tuturor!

Last edited by mishi55; 11.04.2010 at 15:14:03.
Reply With Quote