View Single Post
Vechi 11.04.2010, 15:59:43
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Carti dragi

Mi-a placut si m-am folosit mult de cartea Staretii despre vremurile din urma - o carte plina de miez, de invatatura, de cuvinte ale multor parinti duhovnicesti cu viata sfanta, parinti imbunatatiti si cu mare dragoste. O recomand cu multa caldura! Este de mare folos duhovnicesc, limpezind multe ape.
De asemenea, mi-au adus multa mangaiere cartile despre parintele Porfirie ("Bunicutul"), cartile cuviosului Paisie Aghioritul, si mult ma atrag si citesc cu tot sufletul carti despre sfinti apropiati noua: sfantul Nicolae, sfantul Nectarie, sfantul Ioan Iacob Hozevitul - despre viata lor, despre minunile lor. Oricand citesc cu drag din Pateric - oricare, nu doar cel egiptean.

Altfel de carti, adica din lume? Mi-a placut Ileana Vulpescu - Arta conversatiei, Arta compromisului, Ramas bun casei parintesti; mi-a placut si mie Panza de paianjen a Cellei Serghi, dar mi-a placut, intr-o perioada, si Rodica Ojog Brasoveanu - atat cartile politiste, cat si incercarile de romane istorice (Logofatul de taina). Din literatura straina, am fost apropiata de Galswarthy - Forsyte Saga dar si Sfarsit de capitol.