Citat:
În prealabil postat de mishi55
Imi pare rau pentru tonul mai acid, dar nu-mi pare rau pentru cele spuse. Daca cineva este pe marginea prapastiei, si da sa cada, tu nu-i spui nimic, ca sa nu-l ofensezi?
Iar pe acela care crede in reincarnare, extraterestri, energii si alte asemenea erezii nu stiu cum am putea sa-l mai numim crestin.
Nu vreau sa critic! Vreau sa trezesc, sa atentionez! Daca fratele meu este in pericol de moarte si eu stiu in ce pericol este si totusi tac, nu mi se va cere mie socoteala? Daca tie ti se pare sau daca altcuiva i se pare ca exagerez, sa intrebe orice preot ortodox! Nu vorbesc de la mine! Si nu e de gluma cu lucrurile astea. Daca menajam sensibilitatea cuiva, dar prin asta ii punem in primejdie sufletul, care este folosul? Ereziile nu trebuie incurajate.
|
Stiu..
Dar de obicei omul se supara pe tine.
Cand ajungi sa crezi (si credinta mea este foarte, foarte putina) in Iisus Hristos, in mod firesc renunti la toate lucrurile care te duc in alta parte.
Ca ortodoxia nu are nimic in comun cu yoga, cu budismul.. etc.. mi se pare de ordinea evidentei! Daca altcineva afirma contrariul, inseamna ca totusi NU a inteles deloc ce este ortodoxia, iar in acest caz efortul trebuie depus spre a apropia omul de ortodoxie (ca atunci automat va renunta la celelalte)
Cineva care se spovedeste si impartaseste stie macar din indreptarul de spovedanie ca nu se citesc carti eretice (este pacat)..
(mai stai pe-aici pe forum si o sa vezi despre ce crestini vorbesc. Unora le-am atras atentia in mod repetat, totusi. si am fost acuzata de bigotism, ura fata de alte religii, intoleranta, prostie.. :)))) Sunt new ageisti... nu ai ce sa le faci: gasesc placere multa in "deschiderea lor intelectuala si spirituala"! In general ei sunt cei care vorbesc foarte mult despre iubire!

)