Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
De ce?E mai important ce zice Sf.Parinti(eu apreciez pe Sf.Parinti dar cu privire la rugaciunea catre altii de alta religie nu sunt de acord) decat ce spune Mantuitorul,decat ce ne indeamna El,decat ce simtim noi?Si mai ales ca Biserica Catolica nu e secta si are foarte multe elemente asemanatoare cu noi.Si mai cred totodata ca noi trebuia sa fim UNA SI ACEEASI,ca nu trebuia sa ne destramam si in 2 categorii.
Nu imi plac deloc aceste idei cum ca daca Sf.Parinte x a zis sa ne aruncam in mare,noi trebuie sa ne aruncam in mare.(am dat un exemplu)si asta nu inseamna ca nu ii apreciez pe Sf.Parintri,repet,am o mare pretuire pentru ei si pentru ceea ce au facut.
|
1) Biserica catolica nu e secta, dar este eretica - pentru ca s-a desprins de biserica apostolica.
2) A avea elemente asemanatoare e una si
a fi una e cu totul altceva. Ei au schimbat Crezul (marturisirea de credinta) si au adus lucruri inacceptabile. Ei L-au inlocuit pana si pe Domnul nostru Iisus Hristos cu un om.
3) Daca Sf. Parinte X zice sa ne aruncam in mare... pai,
daca este sfant parinte si zice asa, atunci, da! Bine este pentru noi sa facem ce zice! Pentru ca, daca este sfant parinte si zice asta, inseamna ca are un motiv temeinic - altfel nu ne-ar zice!!!
4) Daca cu adevarat i-ai aprecia pe sfintii parinti, s-ar vedea. Si sa stii ca daca deschizi Biblia sau Sfanta Traditie (Sfanta Traditie = scrierile, invataturile sfintilor parinti), nu spui: Asta imi place, o accept, asta nu-mi place, nu pot s-o accept. Ca nu te uiti in reviste de moda, papusa! Aici nu merge asa, dupa cum ti se nazare. Nu au ajuns Sfintii Parinti sa fie "acceptati" sau "neacceptati" de tot cel ce deschide ochii pe lume. E problema ta ce parere ai... dar sa nu crezi cumva ca stai bine in parerea aceea!
5) Daca tii la mantuire, daca vrei sa nu te pierzi, fii cu luare aminte!