Sfantul Arsenie Boca picteaza in Biserica din Draganescu pe Sfantul Fracis de Assisi langa Sfantul Serafim de Sarov .
Multi se smintesc, dar intelesul este altul.
Nu stiu daca am mai povestit, dar cu riscul sa ma repet, am sa mai povestesc odata , pt ca mie imi place f mult intelesul.
Era o femeie catolica bogata care avea mare evlavie spre Sfantul Fracis de Assisi (Sf. catolic), si se ruga mult ce sa faca sa se mantuiasca. Dupa post si rugaciune, ii apare in vis, Sf. Francis insotit de un batranel si ii zice: ”daca vrei sa te mantuieste, urmeaza-l pe Parintele acesta”.
Dupa ce se trezeste , descopera dupa ceva timp , recunoscandu-l in iconita muncitorilor ei, pe batranelul acela, iar el era Sfantul Serafim de Sarov. Femeia a trecut la ortodoxie in momentul acela si a slavit pe Dumnezeu.
Vedeti cum Sf. Assisi a marturisit Ortodoxia, caci dupa moarte s-a facut marturisitor al Ortodoxiei, si Bisericii lui Hristos, marturisitor al Adevarului.
De altfel, in picturile Sfantului Arsenie Boca sunt atatea mesaje ascunse, incat te minunezi cand afli, dar pt o minte pusa doar pe judecat , o sminteste.
Tot Parintele zicea ca ecumenismul este panerezia secolului nostru in care multi se vor pierde.
Aveti un Izvor de Apa Vie, Biserica lui Hristos, Ortodoxia, luati si beti din ea, pana va veti astampara setea de Dumnezeu. Iar de restul , poarta de grija Dumnezeu. Iar tainele Lui, nu vom putea noi a le cuprinde si a le stii.