View Single Post
Vechi 11.04.2010, 22:48:22
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Mărturisiți-vă deci unul altuia păcatele și vă rugați unul pentru altul, ca să vă vindecați, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului. (Iacov 5:16)

sunt curios cum se aplica acest verset la penticostali?
Am și eu o curiozitate. Cineva spunea pe forum că un ortodox este iertat de păcate dacă le mărturiseste lui Dumnezeu în prezența preotului. Iartă-mă dacă am spus sau voi spune ceva prostii. E doar din ignoranță nu din reavoință. Ceea ce eu am înțeles este că un credincios ortodox nu se poate ruga direct lui Dumnezeu pentru iertarea păcatelor lui. Vrei te rog să mă luminezi puțin?

În ceea ce-i privește pe penticostali în general își mărturisesc păcatele lui Dumnezeu în mod direct în rugăciune, în biserică sau în odaia lor personală. Nu există Taina Spovedaniei în Biserica Penticostală. În general credincioșii sunt îndemnați să își mărturisească lui Dumnezeu păcatele și, în cazuri speciale, să își mărturisească păcatele unul altuia. De obicei pastorului dar și oricărui alt membru matur în credință.

De exemplu în câteva cazuri când eu am căzut în păcate grave ce deveniseră o patimă deja, mă rugam singur lui Dumnezeu dar nu reușeam să ies de acolo. M-am mărturisit unui frate în care aveam încredere și-l consideram un om al lui Dumnezeu. El s-a rugat împreună cu mine și am fost scăpat.

Nu există însă un tipar clar stabilit pentru astfel de situații ci mai mult o tradiție orală prin biserici.