Citat:
În prealabil postat de almaris
Versetul respectiv nu are legatura cu spovedania. E vorba sa-mi marturisesc pacatul celui caruia i-am facut rau si sa-mi cer iertare, altfel nu are niciun rost. Se vorbeste de asemenea de sprijin in rugaciune pentru a capata putere si a birui unele pacate. Nici vorba de a merge si spune tot ce ai facut cuiva pentru ca apoi acesta sa le "dea" mai departe lui Dumnezeu. Nu are nicio logica. Personal cred ca multi care merg la spovedanie nu spun chiar tot de rusine si nici nu mi se pare potrivit ca preotul sa auda tot felul de lucruri, poate il provoaca sarmanul ca e si el om.
A merge si a discuta cu un preot, un duhovnic, un pastor pentru a cere un sfat, o parere e cu totul altceva, un lucru chiar indicat, un sprijin in cele spirituale si nu numai e oricand binevenit.
|
Ei nah, eu inteleg altfel acest verset, mai ales ca Biblia indeamna si in alte locuri la marturisirea pacatelor
cum sa n-aiba nicio logica? este tocmai lucrarea harica a bisericii data ei de catre Hristos, preotul nu le duce mai departe, Hristos este prezent acolo la spovedanie in chip nevazut iar prin preot El lucreaza asupra sufletului
Ca unii nu marturisesc tot este pacatul lor
Spovedania este un lucru atat de benefic sufletului numai ca trebuie experimentata nu filosofata, doar cei ce au experimentat harul lui Dumnezeu din aceasta Taina pot sa marturiseasca cu adevarat, restu discutiilor sunt polemici lipsite de duh