View Single Post
Vechi 12.04.2010, 14:35:13
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Chestiunea e in grija două familii musulmane, Nuseibeh și Joudeh, care detin cu mare indirjire si cheia portii Sf. Mormint si nu vor a o da crestinilor. Ei sunt sunt custozii Bisericii Sfinte.
Vadjih Nuseibe,musulman,paznicul Bisericii Sfantului Mormant:

,,Da,sunt musulman.Radacinile mele sunt in Medina,ne-am stabilt in Ierusalim prin sec VII-lea ,venind din Arabia.Atunci cand musulmanii au intrat in Ierusalim ,califul Omar a primit ,odata cu cheile orasului si cheia Bisericii Sfantului Mormant.Califul a dat-o stramosilor familiei mele.De atunci ,la Biserica Sfantului Mormant stau de paza numai cei din neamul nostru de 1363 ani!In fiecare zi deschid Biserica la ora 4.Cheia dateaza din din anul 1524.Inchid de fiecare data Biserica la ora 19 fix.Asta e treaba mea.Curat incuietorile de 3 ori pe saptamana .E usor .Sunt de meserie inginer electonist.Am lucrat in domeniul acesta 15 ani.Am multe griji cand se aproprie Pastile.Contolez totul.Eu insumi incui usa Mormantului cu mainile mele!!Acestea inainte ca Patriarhul Ierusalimului sa inceapa slujba de multumire a pogararii Luminii Sfante.Ai inteles?,,
Reply With Quote