Personal, prefer sa nu comentez ecumenismul, insa mi s-au parut lipsite de fond unele dintre acuzatiile aduse de Traditie IPS Daniel. Sunt atat de multe lucruri care mie mi se para aberante, incat nu stiu de unde sa incep:
`acceptarea de catre intaistatatorii Bisericii unor distinctii acordate de guvernul Romaniei si alte institutii atee`
`organizarea/participarea la evenimente improprii vietuirii bisericesti: olimpiade, filme, teatre, celebrari ale unor sarbatori internationale, conferinte, seminarii pe teme pur lumesti.`
`infiintarea de asezaminte filantropice cu respectivele fonduri`
`tendinta de recunoastere a Bisericilor necalcedoniene ca Biserici dreptslavitoare `
`inlesnirea savarsirii miselor catolice in locasuri ortodoxe `
`salarizarea ierarhilor si preotilor BOR, din bugetul de stat al guvernului ateu si masonic `
`sfintirea unor edificii laice care nu au nimic in comun cu vietuirea in Hristos: sali de sport, teatre, statui, stadioane, parcuri, localuri, bordeluri, case de schimb valutar, case de amanet, etc. `
`spolierea limbajului bisericesc, prin adoptarea in Biserica a terminologiei scolastice catolico-protestante `
`cenzurarea literaturii teologice prin eliminarea scrierilor care demasca erezia ecumenista `
`politizarea cursurilor de indrumare preoteasca (obligativitatea absolventilor facultatilor de teologie de a depune un "dosar de cadre"; obligativitatea absolventului de a se prezenta la medicul psihiatru - nu se precizeaza daca acest medic poate fi mason, yoghin, sau eretic) sau daca duce o viata practic ortodoxa; prestarea unui juramant-angajament in cadrul slujbei de hirotonire, a tinerilor absolventi de teologie)`
`evitarea condamnarii programelor mass-media vinovate de promovarea in popor a vietuirii anti-crestinesti (Big-Brother, De trei ori femeie, Ciao Darwin, Ziua judecatii, Surprize-surprize, Iarta-ma, Babilonia, iar mai nou Codul lui DaVinci, Evanghelia dupa Iuda, Biblia secreta si alte documente antihristice, prezentate pe National Geographic, Discovery, Pax, etc.) `
`infiintarea asezamintelor filantropice in manastiri si schituri, impiedicand in felul acesta vietuirea monahilor `
`acordarea de burse monahilor pentru efectuarea de studii teologice in institute catolice si protestante `
Sunt alese in fuga... Nu stiu daca are rost sa comentez pe fiecare dintre ele...
|