Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?
Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)
Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?
|
Citat:
În prealabil postat de Grabriella
Iti raspund atunci cand imi spui si tu ce intelegi prin "SFANT" si 'SFINTENIE"
|
Nu înțeleg această condiționare dar dacă dorești să știi ce cred eu că înseamnă "SFANT" am să-ți spun definiția standard pe care ai auzit-o deja de la sectari: Sfânt înseamnă pus deoparte pentru Dumnezeu.
Dar de fapt întrebările mele se încercau a fi retorice. Iar mesajul era acesta:
1. Nu strică puțină râvnă din partea celor 10% ortodocși practicanți spre a-i aduce la Hristos și pe ceilalți 90% care, hai să nu spunem că sunt „lăsati de izbeliște și fara nici o educatie religioasa”, dar care poartă doar numele de ortodox
2. Câtă vreme se consideră că Romania este deja o țară creștină și Doamne-ferește să mai trebuiască să se facă evanghelizare, nu vă mai plângeți că sectanții fac prozelitism. Dacă v-ați face voi datoria creștină, „sectanților” nu le-ar mai rămâne nimic de „înșelat”.