View Single Post
Vechi 12.04.2010, 15:42:07
penticostalulmantuit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Păi a cui e vina că părinții și nașii lor (ortodocși și ei, nu-i așa?) i-au lăsat de izbeliște și fara nici o educatie religioasa, soră Grabriella?

Acum, dacă dacă părinții i-au lăsat cum i-au lăsat, vin cei care au un surogat ieftin de credință și îi dezvață de „educatia atee invatata in scoala si societate”. (Apropo, societatea și școala nu e formată în proporție de 86% din credincioși?)

Si mai sunt unele întrebări mai spinoase:
Unde sunt cei cu credința autentică, cei care „de mii de generatii au dovedit prin fapte, nu numai prin vorbe ca , intr-adevar, apartin Domnului”? De îi lasă și ei de izbeliște, pe mâna sectarilor?
De ce nu-și dau mai mult sârguința și adauge la credința lor fapta bună de a-i întoarce pe păcătosi de la rătăcirea căii lor?
Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Iti raspund atunci cand imi spui si tu ce intelegi prin "SFANT" si 'SFINTENIE"
Nu înțeleg această condiționare dar dacă dorești să știi ce cred eu că înseamnă "SFANT" am să-ți spun definiția standard pe care ai auzit-o deja de la sectari: Sfânt înseamnă pus deoparte pentru Dumnezeu.

Dar de fapt întrebările mele se încercau a fi retorice. Iar mesajul era acesta:
1. Nu strică puțină râvnă din partea celor 10% ortodocși practicanți spre a-i aduce la Hristos și pe ceilalți 90% care, hai să nu spunem că sunt „lăsati de izbeliște și fara nici o educatie religioasa”, dar care poartă doar numele de ortodox
2. Câtă vreme se consideră că Romania este deja o țară creștină și Doamne-ferește să mai trebuiască să se facă evanghelizare, nu vă mai plângeți că sectanții fac prozelitism. Dacă v-ați face voi datoria creștină, „sectanților” nu le-ar mai rămâne nimic de „înșelat”.
Reply With Quote