View Single Post
Vechi 12.04.2010, 16:26:16
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit;„Icoana aceasta închipuitoare vã mîntuiește acum pe voi, și anume botezul, care nu este o curãțire de întinãciunile trupești, ci mãrturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos.”[/I
.
Pentru a explica aceste afirmatii ar trebui sa fi evreu fariseu, sau sa cunosti mentalitatea acestora.Pentru evreii farisei puritatea fizica era o adevarata obsesie, precum si atingerea de ceva necurat adica:"intinaciuni trupesti". Ti se pare cumva ca se refera la intinaciuni sufletesti? adica la pacate? Mie nu!Mesajul face referinta la faptul ca nu apa spala "necuratiile" pe care evreii le atingeau( vezi Leviticul) , de acolo si mustrarea Domnului "voi spalati doar exteriorul vaselor".
Iar "icoana asta inchipuitoare va mantuie" , adica acest ritual care imita ceva anume va mantuie sau, altfel spus va scapa( va elibereaza) pe voi de pacate.
Acum te intreb: Ce inchipuie scufundarea in apa in numele Sfantei Treimi? Un simbol sau o curatire, o eliberare, o scapare de pacate?Ce inseamna scufundarea in numele Tatalui, al Fiului si al Sf. Duh? Pentru ca am vazut ca NU este o spalare de purificare ritualica de intinaciunile TRUPESTI dupa acceptiunea iudeilor.

Iar" marturia unui cuget curat...prin INVIEREA LUI IISUS HRISTOS" este o marturisire de credinta inaintea Lui Dumnezeu si a intregii lumi vazute si nevazute ca : Te-ai lepadat de satana si de toata puterea lui si de toate lucrarile lui si te-ai unit cu Hristos.Te-ai facut asemenea cu moartea Lui prin scufundare si ai inviat pentru El prin Puterea Dumnezeiasca care l-a scos pe Hristos din moarte.Deci 'icoana' adica poza , sau imaginea aceasta a scufundarii si ridicarii din apa 'va mantuie' pe voi din pacatele voastre si este si o marturisire ca tu crezi si chiar accepti sa te identifici cu moartea si invierea Domnului
De aceea preotul intreaba: "Te-ai unit cu Hristos'? M-am unit cu Hristos si-i urmez lui."
si apoi "Cati in Hristos va-ti botezat in Hristos va-ti si imbracat"adica asa cum Domnul a primit un trup nou si eu am primit o protectie cu totul speciala de la Domnul Hristos,pentru ca de acum "suntem ascunsi cu Hristos in Dumnezeu"
Reply With Quote