Inevitabil ca situatia din Grecia lanseaza teorii ale conspiratiei dar pana acolo matematica e simpla: au cheltuit mai mult decat aveau (supra-indatorare) si acum nu mai au bani. Dar, conditiile celor din aparatul bugetar erau peste nivelul de productivitate; acum cateva luni erau la tv functionari din Grecia plangandu-si de mila ca nu vor putea trai cu salariul diminuat la 1 mie de euro. Iar poporul grec nu e tocmai smerit cand vine vorba de drepturile lui.
Toeria consipratiei in schimb poate fi la nivelul dobanzilor percepute de organizatiile straine pentru finantarea deficitului bugetar. Deci...grecii si-au facut-o cu mana lor, dar fondurile au speculat si au impins dobanda la care statul grec se poate imprumuta enorm de mult (+4% fata de titlurile de stat germane).
p.s. organizatiile anti-globalizare pot fi strivite, absolut, dar si-au invatat lectia din comunism, anume ca orice actiune are si reactiune; daca le-ar strivi atunci nr. protestatarilor anti-globalizare ar fi si mai mare
__________________
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
|