Citat:
În prealabil postat de mariasimarta
De ce am zis de manastire pt ca daca e sa te casatoresti in ziua de azi nu mai sunt barbati care sa tina cele ale casatoriei stricte...asa cum trebuie...care sa se infraneze de la taote cela atunci cand trebuie.Casatoria in ziua de azi nu mai este ridicata la rangul de taina asa cum spunea parintele Arsenie Boca....este o cruce mult mai grea cea a casatoriei din punctul meu de vedere....e mai greu sa se infraneze 2 oameni decat unul singur.
.Doamne ajuta!
|
Nu te duci la manastire decat daca ai chemare pentru asta si numai atuncea. Parintele Arsenie Papacioc daca nu ma insel a spus un lucru foarte interesant pentru cei care se gandesc la monahism dar care sunt plini de patimi si vicii, daca nu ati reusit aici ca mireni cum credeti ca veti reusi acolo ca monahi ? Viata la manastire sub nici o forma nu este mai usuoara decat cea de mirean. Uneori chiar necuratul iti da un astfel de gand, sa te aduca la manastire, fiindca stie ca esti o prada usoara si odata ce ai venit acolo te lupta de-ti "sar maselele din gura" ca sa te piarda, deoarece ca sa rezisti acolo trebuie sa ai multa vointa si tarie de caracter, iar multe cate sunt permise mirenilor nu sunt permise calugarilor.
mariasimarta, eu sunt barbat si crede-ma ca acelasi lucru as putea sa-l spun si despre femei. La femei in general nu sexul este problema ci materialismul, superficialitatea, frivolitatea si altele, dar cu toate astea stiu ca sunt si multe fete cuminti si la locul lor, deci hai sa nu generalizam. Ma crezi sau nu eu cunosc un caz in care tocmai preoteasa la parasit pe preot, fiindca tinea toate posturile si dorea infranare, ce sa mai spun ca au doi copii si faptul ca acest lucru a daunat enorm statutului sau preot, ce sa le mai spuna el acuma celor care vin sa caute sfaturi in probleme similare atata timp cat propria lui sotie l-a parasit.
Nu femeile sau barbatii s-au inrait cu timpul, noi toti, oamenii la modul general ne-am cam stricat.