View Single Post
Vechi 13.04.2010, 14:01:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Nu înțeleg această condiționare dar dacă dorești să știi ce cred eu că înseamnă "SFANT" am să-ți spun definiția standard pe care ai auzit-o deja de la sectari: Sfânt înseamnă pus deoparte pentru Dumnezeu.
Din pacate aceast definitie a sfinteniei reflecta o perspectiva "legalista" a sfinteniei si nu vizeaza transformarea interioara a omului prin harul lui Dumnezeu.
Cu alte cuvinte daca un om se considera a fi "pentru Dumnezeu" si daca are o oarece moralitate vizibila pentru ceilalti este automat sfant?

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
În schimb cred că încep să descopăr ceea ce v-a supărat pe dumneavoastră atât de tare: Faptul că am sugerat ortodocșilor să facă evanghelizare. Asta, chiar dacă supără, voi continua să o spun. Este o cerință a lui Dumnezeu pentru Biserică.
Punct ochit, punct lovit.
Nu se face evanghelizare decat prin orele de religie de la scoala (care si astea s-ar putea sa dispara) si deci doar pentru copii.
Pentru adulti mai nimic.

Ne-am culcat pe o ureche cum ca suntem "aproape 90%" ortodocsi cand este destul de clar ca cel mult doar 4% frecventeaza biserica.

Si adevarul (paradoxal?) este si ca nici n-avem biserici pentru restul pana la 90%.

Last edited by AlinB; 13.04.2010 at 14:06:49.
Reply With Quote