Citat:
În prealabil postat de FiulRisipitor
M-am fortat putin si am avut rabdare sa citesc toate mesajele din topic. Adresez o tema de reflectie pentru initiatorul topicului.
Am inteles ca nu e vorba de extraterestrii in sensul literaturii SF sau in sensul pe care il aduc fenomenele OZN - Ci e vorba de viata ca fiind orice forma posibila cunoscuta sau necunoscuta(noua). Stiinta in general nu este contrara lui Dumnezeu atat timp cat scopul sau real este spre ajutorul spiritual al omului, sa ne indrepte pe noi si laudele noastre catre Dumnezeu. Nu afirm ca acesta ar fi scopul cercetarilor dar nici nu exclud posibilitatea ca cercetatorii sa gandeasca asa (cel putin la inceputul cercetarilor), dar din cele exprimate peste tot in presa si televiziune mesajul e altfel: "Cautam viata pe alte planete ca atunci cand pamantul se va distruge sa migram in alta parte". Nimeni nu zice "Doamne iarta-ne si miluieste-ne! Sa ne facem mai buni ca sa nu pierim noi si pamantul pe care il avem". Il ocolim pe Dumnezeu si ne facem noi dumnezei cautand solutii in viata materiala. Aici vad eu problema.....
|
pentru ca asta este problema.
Si a doua problema (am dat ex. din par. Seraphim Rose) este: civilizatiile "extraterestre"evoluate sunt un fel de model de atins pentru omul de astazi.
Sunt un fel de proiectie a ceea ce omul ar putea deveni (prin evolutie, modificare genetica, vaccinari, educatie=brainwash + microcip..): un supraom.
Ganditi-va numai cati oameni cred azi in: telepatie, telekinezie.. teleportare etc.. (sub influenta filmelor sf). Si cati cred ca acestea sunt abilitati umane care pot fi dezvoltate! (chiar ortodocsii nu cred ca sunt inselari dracesti)