Citat:
În prealabil postat de AlinB
Teoretic este posibil.
In fata unor oameni de acum 500 sau 1000 ani, omul modern inzestrat tehnologic categoric ar parea un supraom, semizeu, etc.
Problema este cand chestia asta este transformata intr-o religie. Sau ii ia locul, religia fiind blamata din aceasta perspectiva.
|
poate ar parea supraom.. dar nu stiu daca acum 500-1000 ani oamenii doreau sa fie astfel... cred sincer ca oamenii isi aminteau ca sunt muritori si neputinciosi!
Eu am postat avand in minte oamenii din jurul meu: la sala de fitness, de ex., vin oameni de 60-70 ani (ma mir cum sunt primiti!) si se straduiesc din rasputeri sa creasca muschi pe ei.. am vazut atatea femei in varsta "imbunatatite" (chiar si portareasa are lifting facial..etc..).
Sunt uimita: oamenii acestia nu realizeaza ca mor? (nu ca am eu ceva impotriva sportului.. dar toate au un timp si o masura.. la 70 ani nu mai alergi in chiloti de sport pe strada!)
Asta nu e din cauza ozn-rilor, desigur..

Ci este cultura moderna care ne spune ca suntem fiecare un fel de superman nedescoperit inca!
Citat:
Nu chiar.
Sunt sfinti care manifestau aceste capacitati si multe alte capacitati "paranormale".
Eroarea apare atunci cand oamenii cred ca sunt capacitati intriseci omului.
Si unele ar putea fi, telepatia intr-o anumita masura, de ex.
|
asa este... nu la sfinti m-am gandit.. (in general tocmai ei sunt cei contestati de catre necredinciosi, este ironic)
ci ma gandeam la acea teorie populara ca ne folosim o mica bucatica din creier, iar restul este pt tele..whatever. Adica fiecare om ar avea capacitati paranormale pe care nu le exerseaza... idee new-age.