Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Si stim care este adevarul vostru.
|
Incearca sa vorbesti numai in numele tau. Nu-i face si pe altii partasi la nascocirile tale.
Citat:
In afara de interpretarea gresita a decalogului care v-am cerut sa-mi demonstrati ca este in acord cu traditia ortodoxa (si n-ati reusit) nu stiu despre ce paragrafe sau capitole vorbiti.
|
1. Pot veni si cu alte exemple de invataturi din Catehismul Ortodox, pe care le respingeti (ex: din capitolele "Morala crestina", "Despre sarbatori", etc.).
2. Inteleg ca, in opinia ta, capitolul "Cele zece porunci" din Catehismul ortodox, nu este in concordanta cu invatatura din traditia ortodoxa. Postez link-ul (de pe site-ul patriarhiei) cu invataturile referitoare le decalog:
http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism35.html
Poate vor fi si altii curiosi sa studieze.
3. Nu stiu cand mi-ai cerut sa demonstrez acordul dintre interpretarea decalogului, din Catehismul ortodox, cu traditia ortodoxa.Oricum, nu este treaba mea sa fac asa ceva. Pentru mine, invataturile de capatai se gasesc in Sfanta Scriptura nu in traditia vre-unei biserici (oricare ar fi ea).
Citat:
Si cum se face ca nu toti cei care gandesc la fel, cum ca "Invataturile lor se gasesc la indemana oricui, in Sfanta Scriptura" nu le vad la fel?
Ah, voi aveti Duhul Sfant si altii nu.
|
Fiecare crede ca el "vede" corect. Multe din raspunsurile adevarate le vom afla in Imparatia lui Dumnezeu. Nu este exclus ca eu sa gresesc iar altul sa fi inteles corect.
Citat:
Deci pana la urma de ce sunteti ipocriti si spuneti ca unii "asculta de Scriptura" si altii nu cand ar trebui sa pretindeti direct ca sunteti singurii care intelegeti Scriptura cum trebuie?
Deci ai curajul sa marturisesti asta?
|
Fii mai atent la cuvinte. Si incearca o exprimare mai coerenta. Mi-a fost cam greu sa inteleg ce vrei. Despre ce ipocrizie vorbesti?
Nu pot sa pretind ca suntem singurii care inteleg Scriptura corect. Impresia mea (retine expresia) este ca biserica din care fac parte este cea mai aproape de intelegerea corecta a Cuvantului lui Dumnezeu. Dar, asta nu inseamna ca nu pot gresi sau ca ceilalti (din alte biserici) nu inteleg Scriptura. In plus, chiar daca noi intelegem invataturile din Sfanta Scriptura cel mai corect, poate altii traiesc aceste invataturi mai corect decat noi. Iar la judecata, vor intra in Imparatia lui Dumnezeu cei care au trait in spiritul lui Hristos nu cei care sau crezut cei mai intelepti.
Citat:
Amuzant, adica tocmai Biserica care a dat Scriptura si in care Scriptura nu lipseste de la nici o slujba, "incearca sa-i faca pe oameni sa evite Sfanta Scriptura".
O ineptie mai mare sa zici nici ca se putea.
Adica stai, nu tin sa ma contrazici la afirmatia asta..
|
Chiar ti se pare amuzant faptul ca ortodocsii (in frunte cu multi lideri religiosi) nu cunosc Cuvantul lui Dumnezeu? Crezi ca psalmodierea (acelorasi cuvinte, de multe ori) din Scriptura, care se face in timpul slujbelor, este un mod de a cunoaste?
Nu vre-o biserica ne-a dat Sfanta Scriptura ci Dumnezeu. Unii crestini numesc Sfanta Scriptura ca fiind "scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu catre omenire." Cine si-ar permite sa instituie monopol asupra Cuvantului lui Dumnezeu?