Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Nu vad in ce fel s-ar sfasia unitatea Bisericii. Odata revenita la calendarul vechi, pe care il respecta majoritatea dintre Bisericile ortodoxe (Ierusalim, Rusia, Macedonia, Serbia, Georgia etc) mai degraba s-ar reface unitatea.
Dar care ar fi urmarea schimbarii calendarului, in afara sarbatoririi Craciunului mai tarziu de 25. Decembrie?
|
Anca, si tu esti cu schimbarea calendarului???
Cum care ar fi urmarea schimbarii calendarului inapoi la cel vechi? Sa iti spun eu ce o sa se intample daca nu isi revine Biserica si nu trece cu totul la calendarul cel adevarat (gregorian) : in cam 300 de ani, datorita greselii calendarului iulian, Pastele va putea fi sarbatorit cam in mijlocul lui mai spre iunie. Tie ti se pare normal asa ceva? Cincizecimea in iulie? Sigur, nu e viata noastra, pe atunci om sarbatori toti Invierea in alta parte si fara calendar, dar stra-stra-stranepotii nostri?
Si apoi de ce ne-am intoarce la calendarul vechi? Ca sa ii facem pe niste rebeli sa se intoarca de unde nu trebuiau sa plece? Si mi se pare totusi un lucru foarte trist sa nu sarbatorim macar Craciunul cu ceilalti crestini. Poate tie nu ti se pare, dar mie da.