Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
flying "adica imi spui ca copilul s-a unit cu Hristos si nu mai are nevoie de Impartasanie?"
-Da, asta spun.
|
e o afirmatie foarte grava sa spui ca cineva indiferent cine, NU ARE NEVOIE DE IMPARTASANIE ,NU ARE NEVOIE DE HRISTOS . adica am salvat copilul de moarte vesnica(Botezandu-l) gata ii ajunge nu-i trebuie mai mult ,nu mai e nevoie sa-l aducem si pe Stapanul la modul propriu in inima lui ca sa continue cum stie EL mai bine ,ceea ce tot EL a inceput ...
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
flying:"pai...pe principiul asta, daca e "unit" cu Hristos prin Botez nici adultul nu mai are
nevoie sa se IMPARTASEASCA ."
-Ba da, fiindcă Botezul se poate administra o singură dată. În caz de cădere după aceea, Euharistia este necesară. Ea îl întărește pe penitentul curățat prin spovadă să nu mai păcătuiască. În principiu, Euharistia nu este absolut necesară nici adulților, ci ne-am putea mântui numai în baza spovezii bine făcute, dacă firea noastră păcătoasă nu ne-ar conduce mereu pe marginea prăpastiei.
|
ati spus mai devreme :Euharistia nu e necesara copiilor..
acum spuneti :Euharistia nu e absolut necesara nici adultilor .
maine :oare ce o sa spuneti ? Doamne Iisuse Hristoase nu stiu de ce ne-ai mai dat aceasta Euharistie ,n-am putea sa o desfiintam de tot ?
IMPARTASANIA SE IA DE CATRE ORICINE CARE NU ARE PACATE (COPIL NEVINOVAT CARE NU A PACATUIT NICIODATA SAU ADULT -SPOVEDIT -DECI TOT FARA PACATE )