Citat:
Īn prealabil postat de iustin10
Dar sa mergem mai departe .(fara oboseala)
Nu am auzit de acei pomeniti de tine .Dar pun pariu ca relatarea despre ei,daca exista suna asa: " A existat un Horus,care s-a nascut din fecioara" Sau poate era foarte poetica acea relatare. Dar in nici un caz nu suna asa:
Si intrand ingerul la dansa, i-a zis: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei!"
29. Iar ea, vazandu-l, s'a tulburat de cuvantul lui si cugeta: "Ce fel de inchinare 5 poate fi aceasta?...".
30. Si ingerul i-a zis: "Nu te teme, Marie, fiindca ai aflat har la Dumnezeu.
31. Si iata'n pantecele tau vei zamisli si vei naste Fiu si numele Lui il vei chema Iisus.
Cine a scornit aceste dialoguri?Cine avea curaj dintre evrei sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu,printr-un inger? Acum le vedem si par usoare .Dar de unde aceasta idee sa vina ingerul Domnului la o femee si sa ii zica "ai aflat har!"Si harul nu este implinirea vreunei rugaciuni,ci nasterea unui fiu.Si fiul nu este nascut cu un barbat ci prin umbrirea Celui prea inalt .
Cine a inventat acestea,pui de evreu? Cine a parodiat pe Dumnezeu si cum a putut-o face?
|
Eu am intrat la vecinica mea cea plina de nuri cu niste aripioare fixate pe umeri si i-am spus plin de importanta:
Consuella, asa o cheama pe respectiva,
frumusetea ta a gasit gratie in ochisorii mei. Sa stii ca ti-a pus Dumnezeu mina'n cap caci io nu-s un fistecine. Asia spune mamica me.
M-am trezit la spital. Consuella ma aruncase pe toate scarile afara.
Dar asta cu Gavrila a fost de mult, spui. Pe atunci oamenii erau naivi si cinstiti. Mai erau si prosti [nu spui, dar crezi]. Daca cineva inventa niste vorbe asa mai deosebite, lumea se deschidea pentru el, fecioarele incluse [ele ramineau fecioare chiar intra "paguba" in iele].
iustin10! Acum sunt foarte vesel datorita dumitale si iti multam frumos.
PS: Citeste despre horus aka ISA. Poate o traire/incarnare precedenta a unui frate evreu. Pina atunci ma lasa sa ma bucher de postarea matale. Am si copiat-o pe perete in fata patului.