Citat:
În prealabil postat de georgeval
Iarta-ma, am spus de mai multe ori lucrul acesta. Schimbarea mea va produce schimbarea celor din jur. Daca doresc schimbare sa incep mai intai cu mine. Este posibil ca anumite lucruri sa le vad si sa le inteleg eu intr-un mod pervertit. Cred ca Hristos prin indemnul "Pocaiti-va" la asta s-a referit. El insusi a schimbat omenirea din interior nu din exterior, Si-a asumat natura noastra omeneasca pentru a o schimba din interior.
|
Ai foarte mare dreptate, asa gandesc si eu. Motorul schimbarii este pocainta mea pesonala. Insa incearca sa schimbi lumea in felul acesta. Cei ce nu vor sa se schimbe vor sari imediat impotriva ta, asa cum au sarit impotriva Domnului.
Nu poti sa te pocaiesti fara ca pe cei din jur sa-i deranjeze asta. Insusi Domnul a zis ca nu a venit sa aduca pacea, ci sabia. Caci dupa ce vei descoperi ca ceea ce faci nu e bine, vei simti nevoia sa le spui si altora ce ai descoperit nu vei putea tacea pentru ca iti va pasa de faptul ca Dumnezeu e batjocorit iar ei merg in iad.
Chiar Domnul s-a dus si le-a oamenilor spus ce trebuie sa faca. Si ucenicii la fel, pentru ca se schimbasera si stiau ce e de facut. Si impotriva lor au iesit cei ce aveau interesul sa nu schimbe nimic. Dar, asta e viata crestinului, intotdeauna vor fi mai multi oameni impotriva lui decat alaturi de el. Dar crestinul+Dumnezeu formeaza majoritatea, slava Domnului! Ma iertati daca v-am suparat.