188. “Fenomenul Pucioasa” : un “fenomen” cu trei explicații posibile (II)
II. “Șfânta lelică și proorociță Maria” : o “trâmbiță” retrogradată la rangul de “punte de trecere” (I)
“Părintele Nicodim” se ferește să facă o analiză similară, detaliată, asupra credibilității “textelor sacre” provenite de la lelica Maria, sora Verginicăi. El lasă să se înțeleagă că demonstrația matematică pe care a făcut-o pentru Verginica, prin care a concluzionat fără echivoc că “Prin Sfânta Virginia vorbea Dumnezeu” , este în mod firesc valabilă și pentru proorocițele care au urmat-o pe ea: și prin lelica Maria a vorbit Dumnezeu.
Lelica a început să “trâmbițeze” timid, la mai bine de un an de când Verginica părăsise lumea aceasta. Liderii pucioși de astăzi plasează destul de ambiguu locul lelicăi în “lucrarea de proorocie” de la Pucioasa. Pe de o parte, admit că prin lelica s-a făcut o lucrare întru totul asemenea cu ce a Verginicăi:
“ Nu a existat niciodată vreo îndoială pentru cei ce cred, că prin sora sfintei Virginia (lelica Maria) Dumnezeu Și-a continuat în același fel lucrarea Sa, dar din păcate nu toți creștinii au crezut așa” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271)
“Am pus apoi pe surioara ei să-Mi audă cuvântul, căci pe ea o luasem din trupul suferinței ei, și mult cuvânt Mi-a scris și surioara ei, căreia Eu, Domnul, îi dictam cuvântul Meu, căci Mi-am pregătit-o frumos și pe aceasta, și apoi intram și în trupul ei, și Îmi scriau cuvântul cei ce îl auzeau de la gura ei.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, fragment din mesajul datat la 12 decembrie 2007)
Pe de altă parte, primii care “nu au crezut așa” se dovedesc a fi chiar actualii lideri pucioși. În primul rând, pentru ei lelica nu a fost o “sfântă”, așa cum a fost Virginia. Lelica n-a fost nici “trâmbiță”, căci atunci ar fi fost nevoiți să o coteze ca trâmbița a șaptea, cu care Apocalipsa se încheie. Or, lelica a murit (în anul 1997) și Apocalipsa nici măcar n-a venit. Atunci liderii pucioși au inventat ceva ingenios: lelica a fost... o punte de trecere. Pe această punte se trece în pas grăbit de la șfânta proorociță Virginia la șfânta proorociță Mihaela, ultimul prooroc (și cel din urmă – se pare):
“ Unii, care au simțit ca o constrângere îndemnul de a trece la o viață creștinească mai sinceră și mai curată, au preferat autosugestia, mulțumindu-se a-și imagina că vorbirea Domnului a încetat odată cu plecarea la cer a sfintei Virginia, în anul 1980. Ei au respins de atunci posibilitatea unui fir continuator de coborâre cerească. Mulți dintre ei au găsit prilej de poticnire în “pregătirea mai puțină a vasului” prin care se continua vorbirea din cer, spunând că “lelica n-a avut postul cel de patruzeci de zile”. [...] S-a îngrijit deci, Domnul, ca să poată să nu fie ei zdruncinați și să creadă că lucrarea a continuat și merge înainte. A fost nevoie însă de o “punte de trecere”, pentru că trupul sfinteiVirginia devenise neputincios în a mai fi folosit pentru o așa de mare lucrare.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271)
Acest text tendențios este semnat anonim “Ucenicii”, fiindcă a fost scris de 1-2 adepți mai docili la comanda directă și sub supervizarea liderilor pucioși în anul 2006, odată cu lansarea ediției a doaua a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu”. După ce inventează sintagma salvatoare “punte de trecere”, ei pășesc hotărât mărșăluind cu bocancii pe această punte și declarând că “lucrarea” se reia nu în 1982 (când a început lelica să vorbească “de la Dumnezeu” până în anul 1994), ci în 1990, când a început Mihaela să scrie texte ca de la Dumnezeu. Adică, cei 10 ani dintre anul morții Verginicăi și anul lansării Mihaelei ca “proorociță a ultimei trâmbițe, care este Domnul”, sunt trecuți (nu sub tăcere, că asta nu se putea) în derizoriu, ca zece ani de necredință, în care “drepții”, credincioșii, acoliții noilor lideri au tot așteptat să reînceapă lucrarea, așteptare care li s-a părut a fi ... doar zece zile! :
“ Privind la poporul rămas opintit pe cale, sfânta Virginia spunea din cer cu durere: “Pentru cei pentru care eu n-am murit, acești zece ani au fost parcă zece zile, iar pentru cei care nu m-au așteptat, au fost zece ani. Iată că și poporul meu a rătăcit prin pustiul necredinței zece ani”( citat din Cuvântul lui Dumnezeu, vorbirea sfintei Virginia, 1/14 decembrie 1990)” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 271)
Așadar, după cele zece zile de vorbire fără nici un rost a lelicăi Maria, apare soarele pe cer: Mihaela preia hățurile “proorociei”. Altă gâscă, în altă traistă! Mesajele Mihaelei erau bogate și lungi și late, ticluite cu măiestrie și cu substanță, se cunoștea că ea a făcut liceul, în comparație cu lelica Maria care avea doar câteva clase de școală elementară. Se cunoștea! Ucenicii se grăbesc și ei cu adulările la adresa noii liderițe pucioase:
“ După anul 1990 chemarea Domnului și-a deschis larg ecourile spre cei din lume mai mult decât până atunci [...] În anul 1990 Dumnezeu reușise să-Și pună temelia unui nou început al Bisericii Sale dreptmăritoare pe pământul român. [...]” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272)
Trebuie că tare greu i-a venit, dar bine că a reușit, în sfârșit, după zece ani de chin, în care “poporul Lui a rătăcit prin pustiul necredinței”, să-Și deschidă ecourile. Și să-Și pună și temelia. Mai pusese El o temelie în 1955, dar și aceea s-a surpat. Pentru cei care au uitat de la mână până la gură, “ucenicii” repetă imediat precizarea de maximă importanță, ca să fie clar pentru toată lumea, odată pentru totdeauna:
“Sora sfintei Virginia, lelica Maria, a fost puntea de trecere de la o generație de creștini la alta” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272)
Dar ce rost a mai avut această “punte”, dacă în plan prozelitist n-a făcut mai nimic? Ei bine, liderii pucioși i-au găsi unul tocmai potrivit: să-i legitimeze pe ei, pe liderii pucioși, “noua generație” care vine tare din urmă și preia hățurile din mers de la “ăi bătrâni”, că “și ei sunt de la Dumnezeu”. Să-i legitimeze că ei sunt “cei ce rămăseseră credincioși lângă El”. Să-i întărească pe ei că sunt “cei aleși dintre cei chemați”. Să-i certifice pe noii lideri pucioși (lelița Mihaela și nenica Nicușor) că “ei sunt temelia tainică și trainică a noii lucrări de la Pucioasa; ei sunt noul început al Bisericii Sale dreptmăritoare; ei sunt fiii Lui cei iubiți, și pe ei să-i ascultați ! Ei sunt cei care de atunci încoace aud și scriu “Cuvântul lui Dumnezeu” (spre deosebire de lelica Maria, care “auzea și rostea Cuvântul”). Așadar este vorba acum de o deosebire epocală, un salt calitativ uriaș: apare în istorie, la Pucioasa, un fir nou de Cuvânt Dumnezeiesc”, firul scris, față de firul cel vechi, firul vorbit)”:
“ În anul 1990 Dumnezeu reușise să-Și pună temelia unui nou început al Bisericii Sale dreptmăritoare pe pământul român. Atunci El i-a ales dintre cei chemați pe cei ce rămăseseră credincioși lângă El și i-a așezat pe pământul ales de la Glodeni-Pucioasa, pe care în anul 1991 urma să fie ridicată Sfânta Sfintelor Noului Ierusalim, după legea creștin-ortodoxă. Odată cu această temelie văzută, care împlinea în duh profeția Apocalipsei, de cer nou și pământ nou, și în paralel cu lucrarea de coborâre a cuvântului Său prin sora sfintei Virginia, Dumnezeu a pus în aceste locuri și o temelie tainică și trainică. El i-a ales pe acei creștini care de atunci încoace aud și scriu cuvântul lui Dumnezeu, acest nou fir de coborâre cerească, lucru pe care Domnul îl profețise demult prin sfânta Virginia, iar acum îl întărea și îl certifica prin sora ei, lelica Maria, adeverindu-i împlinirea.” (citat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu”, ediția 2006, pag. 272)
Acum, că lucrurile sunt clare cu lelica, lelița și nenica, și cu raporturile de certificare dintre ei, să trecm la oile noastre. Cine vorbea prin lelica Maria?
Preluând raționamentul Nicodimului Pucios, făcut pentru “Sfânta Virginia”, rezultă că și în cazul lelicăi ne stau în față aceiași trei vectori de transmisie a mesajului ceresc prin lelica: omul, diavolul sau Bunul Dumnezeu. Care să fie cel mai plauzibil dintre ei? Îi vom lua pe rând.
|