Citat:
Īn prealabil postat de georgeval
M-am referit la unitatea Bisericii Ortodoxe Romane. Domnul Danion Vasile anunta in medii restranse ca impreuna cu mari duhovnici se va rupe de BOR. Repet un argument eclesiologic- nu am episcop nu am preotie si nici Liturghie.
|
Personal nu cred ca Danion doreste sa se rupa de Biserica. Nu am auzit de asa o rupere a lui Danion; si nu la asa ceva m-am referit. Intrebarea era pur si simplu: ce consecinte ar avea schimbarea calendarului acum? Din punctul meu de vedere, daca BOR schimba calendarul, ne intregim Biserica si ne-am alatura celorlalte Biserici, care au calendarul iulian.
Nu cred ca Danion are in vedere o noua schisma. Nu cu acest scop vorbeste. Iar zvonuri in Romania... ca nicaieri. As zice sa nu mai coboram urechia la Radio-shantz.
Aceste vremuri cer mult curaj de la noi. Danion are curaj. Dar dintre noi, cati au?!? Iar vremurile devin tot mai grele si pline de prooroci mincinosi; cine ne va apara atunci, daca nu cineva cu curaj, cum este si Pr. Iustin Parvu? Practic sunt vremuri in care frica e la mare rang, nu curajul. Oare e o urmare a comunismului, pe care nu am reusit sa-l depasim cu adevarat, sau asa suntem noi, plini de lasitate?!? Ca crestini stim ca suntem plini de pacate. Oare nu ar fi bine sa ni le si gasim, care sunt si sa le eradicam?!?
Acestea sunt doar intrebari retorice... sau poate nu tocmai retorice, daca e sa fim sinceri cu noi.
Era sa uit: marii nostri duhovnici, unii au plecat la Domnul, iar pe altii ii cheama Domnul la El. Cand sa se mai rupa de Biserica si de ce, de vreme ce toata viata lor ne-au indemnat sa pastram unitatea Bisericii, iar timpul lor ramas se masoara in luni?