Hristos a Inviat. imi dau si eu cu parerea. la topicul asta cred ca cel mai bine ar fi sa raspunda parintii care au copilasi. eu una am 2 copilasi de 2,9 ani respectiv 9 luni si eu merg cu ei sa ii impartasesc mereu. s-au obisnuit sa stea la slujba si nu fac galagie. la Biserica nu mergem numai duminica ci si in alte zile cand se fac acatiste, sfinte masluri etc. am auzit multi preoti care spuneau ca e foarte bine ca un parinte sa isi duca de mic copilul la Biserica, sa nu il lipseasca de ea. la fel cum ii hranim trupul cu mancare si il imbracam cu haine, asa trebuie sa ii hranim si sufletul. am vazut diferenta intre copiii care sunt dusi la Biserica si impartasiti si cei care nu. Nu numai trupul e important dar si sufletul. un parinte zicea ca viata duhovniceasca a unui copil incepe din pantecele mamei. mama sa mearga la Biserica cand e insarcinata,sa se spovedeasca si sa se impartaseasca, iar copilul primeste prima lui impartasanie in burtica mammei lui. datoria unui parinte e sa isi creasca crestineste copilul. cum spune Sf. Ioan Gura de Aur sa crestem atleti pentru Dumnezeu. sincer in ziua de azi copiii nu prea mai au rusine si respect fata de cei din jur. educatia ar trebui inceputa cu viitorii parinti ca ei sa isi educe crestineste copii. in concluzie impartasirea copiilor duminica si la alte sarbatori e benefica copilului. daca nu se impartaseste nimeni la Sfanta Liturghie atunci ce rost mai are slujba?
Last edited by eudany01; 14.04.2010 at 22:55:11.
|