Citat:
În prealabil postat de ben_gal
First - just - dusmani sunt si crestinii.
second - ei nu spun ca BIBLIA Evreilor este veche si buna de aruncat.
thirdth - ei cred ca Yeshua a fost doar proroc, nu maninca la porci si nu fac icoane si idoli.
In rest eu nu ma cert.
Eu dirijez.
|
nu ti se pare cam absurd ca rabinii sa evite carnea de porc(ceea ce e biblic) dar,pe de alta parte,sa vrea moartea crestinilor?Oare nu e mai importanta porunca "sa nu ucizi"?La ce le foloseste ca respecta prima chestie si poruncile cele mai importante,nu?
Cred ca n-ai aflat ca musulmanii au chestii contradictorii VT in coran si spun ca nu s-a pastrat intact,cand argumenteaza ei prostiile lui mohamed.
Cat despre icoane:
§Apoi să faci doi heruvimi de aur; și să-i faci ca dintr-o bucată, ca și cum ar răsări din cele două capete ale capacului; Ex. 25:18
§In țesătura lor să faci chipuri de heruvimi alese cu iscusință. Ex. 26:1
§Să faci o perdea de în răsucit și de mătase violetă, stacojie și vișinie, răsucită, iar în țesătura ei să aibă chipuri de heruvimi alese cu iscusință; Ex. 26:31
§În Locul prea sfânt a făcut doi heruvimi de lemn de măslin sălbatic, înalți de zece coți. 1 Imparati 6:23
§Pe toate zidurile casei de jur împrejur, în partea din fund și în față, a pus să sape chipuri de heruvimi, de finici și de flori deschise. 1 Imparati 6:29
§Cele două uși erau făcute din lemn de măslin sălbatic. A pus să sape pe ele chipuri de heruvimi, de finici, și de flori deschise, și le-a acoperit cu aur, a întins aurul și peste heruvimi și peste finici. 1 Imparati 6:32
§Pe tăbliile dintre încheieturi erau niște lei, boi și heruvimi;
§Pe plăcile proptelelor, și pe tăblii, a săpat heruvimi, lei și finici, după locurile goale, și ciucuri de jur împrejur.
§A pus cinci temelii pe partea dreaptă a casei, și cinci temelii pe partea stângă a casei; iar marea de aramă a pus-o în partea dreaptă a casei la miazăzi răsărit.
1 Imparati 7:29,36