View Single Post
Vechi 15.04.2010, 00:40:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Concluzia pe care o trag eu citind thread-ul asta este ca ortodocsii in masa cred ca Biserica nu greseste cu nimic. Probabil, bineinteles, ca daca nu mentionezi pe Patriarh, pe episcopii "ecumenisti" si alde astea. Asa e?

Macar Domnul Dragomir a avut curajul sa spuna ca sunt lucruri de imbunatatit la a dumnealui biserica.

Citat:
Cat de rau o duce biserica asta de vreo 2000 de ani,si totusi supravietuieste,ba chiar infloreste.
Infloreste? Serios? Unde? Ca eu nu vad adulti botezandu-se ortodox, sau intorcandu-se la ortodoxie.... Nu vad asa multi oameni tineri si activi in biserica. Nu vad nici macar adulti impartasindu-se duminica in afara posturilor. Vad biserici pline. Dar de oameni peste 50 de ani. Si cateva fete sau mamici mai evlavioase si imbrobodite.

Normal ca noi nu ar trebui sa ne dorim ca biserica numai "sa supravietuiasca." De supravietuit va supravietui fiindca asa a promis Hristos.

Citat:
Sau sunt de ajuns 1000 de mame credincioase,care sa creasca 2000 de copii credinciosi ,cu respect ,si astfel Biserica isi va continua drumul.
Avem suficiente tinere suflete deja existente --astea trebuiesc evanghelizate, aduse spre Biserica. Acesti tineri vor avea in cativa ani copii si familii. Dar daca vrei credinta puternica nu astepti pana ce vin ei cu copiii "la impartasit." Si tinerii astia ii gasesti (si) pe internet. Cate biserici romanesti au situri tineresti, neprafuite, active si updatate recent, cu o adresa de email unde se raspunde relativ prompt si frumos, cu predica de saptamana trecuta in .pdf , cu programul de slujbe, cu activitatile din parohie, cu poze recente....Cati preoti/diaconi/clerici in general/studenti teologi romani au un blog (care sa nu fie de genul crazy apologeticum, sau ric)? Cati preoti romani fac podcast-uri? Catora chiar le pasa de lucrurile astea? Sigur, or sa spuna unii ca nu sunt importante, ca rugaciunea, ca etc....Si sigur, parintele are familie, are de predat la scoala, are biserica de construit, are muncitori la lucru...Dar oare ce e mai important, biserica de zid sau biserica de suflete? Oare daca s-ar preocupa mai mult sa aiba mai multi tineri in biserica, nu s-ar oferi vreo unul sa faca un site si sa fie webmaster? Tinerii in ziua de azi, cand vor sa afle despre ceva se uita pe internet. Chiar si eu asa fac, si nu am 17 ani. Poate le e jena, sau le e prea lene, sau prea inspaimantati de babe, sa intre in biserica din colt si sa intrebe cand e slujba, sau cand spovedeste parintele, sau cu ce se mananca credinta...dar daca biserica are pe usa afisata si adresa de internet, si acea adresa de internet chiar merge si e folositoare, si raspunde la intrebari...poate castigi un suflet tanar, sau doua, sau trei sau patru.

Last edited by Noesisaa; 15.04.2010 at 00:54:54.