Fratilor, dragilor,
asa cum Biserica se "identifica" prin madularele ei ( monahi, laici, clerici) asa si forumul acesta este "cartea noastra de vizita".
Nu e corect sa afirmam ca forumul este urat
doar pentru ca X sau Y este ateu sau necrestin sau patimas sau fara cei 7 ani de acasa..
Din punctul meu de vedere (poate gresit, Stapana stie..) corect este sa incepem
sa schimbam fiecare dintre noi ceva, in dreptul nostru. Exact ca un goblen...daca un punct este cusut gresit ...cel de langa el sa se moduleze astfel incat sa-i redea si lui...frumusetea..
Nu ajuta doar sa aratam cu degetul.. "Cartea mea de vizita" va fi scrisa de
faptele (
NU vorbele) mele catre fratele meu..
Mantuirea sta in cel de langa noi dragilor!!! Ceea ce daruiesti aceea primesti!!
Daca un frate este mai manios..sa nu-i mai dam ocazia sa o faca. Daca altul ne jigneste, sa-l lasam sa se linisteasca apoi cu duhul blandetii sa ii aratam ce nu e frumos sa se exprime astfel.. daca este nestiutor, coboara la nivelui lui, nu-l trata cu superioritate..nici nu-i vorbi ca un profesor pentru ca se va simti jignit..
Ortodoxia este o scoala, unul este la gradinita, altul cl I, altul la gimanziu, altul la liceu si unii la doctorate...
Fericit de cel ce stie sa "predea" tuturor cu aceeasi dragoste...
Daca doar strigam dar nu facem nimic...pierdem timpul dragilor.. iar Timpul este ireversibil..
Nu stiu de ce dar de cate ori citesc forumul imi vine in minte cuvantul;
"Ceea ce am in traista aceea vand la magazin"...
Credinta, este ca o banca...ca sa primesti "dobanda" trebuie sa depui tu intai ceva...
Sa incercam din acest moment, acum , nu maine...sa jertfim fiecare din noi cate ceva, in favoarea celuilalt.
Daruind vei Dobandi..alta cale
Nu exista!
Domnul si Maicuta Domnului sa ne miluiasca sa punem inceput bun din aceasta clipa!