View Single Post
Vechi 13.04.2007, 11:01:53
odin odin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.03.2007
Implicit

Cred ca vb. oarecum in paralel... fara sa ne ascultam unul pe celalalt..

Anafura se ia dimineata? Anafura se ia de obicei, la sfarsitul Liturghiei... Ea a fost introdusa ca un fel de `consolare` pt. cei care nu se impartaseau... gasesti mai multe detalii in lucrarea de Liturgica a lui Ene Braniste. Credinciosii au introdus in timp, intr-adevar, practica de a lua si acasa si de a lua anafura in fiecare dimineata.

Discutia cu inceputul zilei liturgice a intervenit in momentul in care tu ai spus ca daca a mancat dupa 12 noaptea nu mai are voie anafura. Eu am zis ca este tot aia ca zici 11 jumate noaptea sau 12 jumate noaptea, pt. ca in ambele cazuri vorbim de aceiasi zi liturgica, care incepe la apusul soarelui.

Vreau sa scot in evidenta ca, daca devenim atat de scrupulosi, macar sa fim pana la capat...:D Asadar, daca tu consideri ca este interzis sa mai iei anafura dupa 12 noaptea, atunci cf. practicii litirgice, nu ar trebui sa iei nici daca ai mancat dupa apusul soarelui...

Nu vad o chestie de jumatate de ceas un impediment atat de mare incat cineva sa nu mai ia anafura, mai ales ca pana la urma anafura ramane o paine sfintita..

Reply With Quote