Dumnezeu e un gentleman
Penticostalii si alti neoprotestanti isi binecuvanteaza copiii la nastere urmand ca abia peste cativa ani buni sa aiba loc si botezul(consimtit). Inteleg simbolistica botezului in apa dar la fel de bine, nu cred ca Dumnezeu ar trimite in iad un copil nebotezat; pe aceeasi idee merg si neoprotestantii care ii considera pe copii inocenti(nici chiar sfinti!!!); eu nu am nicio religie tocmai pentru ca nu am fost botezata de mica. Si chiar daca, repet, inteleg de ce ortodocsii isi boteaza copiii de mici(si nu am nimic impotriva), tot nu pot sa nu fiu de acord cu Nicolae Steinhardt care spunea( dupa ce a fost botezat in inchisoare) ca nimic nu se compara cu acea fericire si curatire a renasterii prin botez mai ales cand e si constientizata; copiii mici nu au cum sa simta ca le-au fost iertate si uitate pacatele cu ajutorul botezului in apa deoarece pe inimile lor nu apasa aceleasi pacate grele si jenante cum apasa pe noi. Ati putea sa-mi spuneti ca exista spovedanie pentru iertare de pacate...dar tot nu se compara cu ce simte un om mare, urat, "amortit" si fara speranta in momentul in care "intra in viata" prin botez...:)
|