View Single Post
Vechi 13.04.2007, 11:31:06
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ionita
Sunt o adolescenta si cunosc oarecum aceasta stare-nu va smintiti, VA ROG-dar in cazul meu a fost cine sa-mi explice cum sta treaba cu acest pacat... la critici suntem cu totii experti dar la a ajuta omul cazut ne cam dam inapoi...

In licee se promoveaza idei antidrog...etc...dar extrem de rar se gaseste cineva care sa stea de vorba cu tinerii si sa le explice si despre acest gen de probleme..
daca adunltii nu deschid subiectul atunci cu siguranta un adolescent nu o va face..
Draga Ionita, din mesajul tau am inteles ca esti o "vindecata" de acest pacat. Slava Domnului si fii mereu in trezvie!

Legat de ce propuneai tu ca sa se explice problemele de suflet in licee. Sa stii ca multi din adolescentii cu probleme de suflet nu ar fi prezenti la acele intruniri. Cred ca tot cei care nu au probleme s-ar duce mai mult. Si mai e un aspect pe care l-am observat la oameni. Daca preotul le spune ceva, multi nu il iau prea in serios, il considera exagerat, de pe alta lume, ca si cand el nu s-ar lovi de aceleasi probleme ca noi toti. Dar daca oamenii afla de la cei din anturajul lor, de la colegii lor, de la cei cu care au acelasi cadru de viata sau de lucru, atunci sunt mult mai receptivi.

Asa ca solutia e ca tu sa incepi sa discuti cu oamenii, cu colegii tai. Dar pentru asta fii tu lumina si oamenii vor veni spre tine. Se vor deschide, tu vei fi ca un prim "duhovnic" care sa-i indrume spre Hristos, spre Biserica, si apoi spre un adevarat duhovnic. Si marturia ta va avea o valoare foarte mare, iar faptul ca ai trecut prin acel pacat si l-ai depasit o sa-i ajuti pe ceilalti sa inteleaga ca se poate depasi aceasta stare de cadere. Iar in plus o sa le dai si o "metodologie" de a iesi din ea.

Domnul sa ne indrume tuturor pasii ca sa poata lucra prin noi, in ciuda pacatoseniei si neputintei noastre!

Elena