View Single Post
Vechi 13.04.2007, 11:47:14
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

"De trei zile-ncoace gura nu-ti mai tace", dragutule Odin. Intr-adevar ai explicat foarte bine ca daca se tine ziua liturgic, ar insemna ca omul sa nu mai manance dupa apusul soarelui pana a doua zi. Ce te faci daca tii post negru pana seara si ai vrea sa mananci dupa apusul soarelui, dar in acelasi timp sa iei anafura in ziua urmatoare?! :)

Eu una nu tin ziua liturgic, ci calendaristic. Adica spre exemplu miercuri zi de post inseamna pentru mine de miercuri ora 00.00 pana miercuri ora 23.59. La fel cu anafura, eu dupa masa de seara nu mai mananc pana o iau a doua zi. Dar am vazut ce se intampla si la manastiri, cand mananci cateodata mai tarziu, dupa slujba. Nu se depaseste ora 00.00 cu masa pentru a lua a doua zi anafura. Asa ca eu zic sa incercam sa mancam la ore rezonabile, ca "nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim".

Si inca ceva, sa nu ne oprim numai la aspectul alimentar. Daca aveti vise ciudate sau v-ati suparat cu cineva sau ati discutat cu gandurile nu prea frumoase, nu va apropiati de anafura, ca ea e din greaca traducand "in loc de dar", adica in loc de Sf. Impartasanie. Cei necurati sa nu se apropie!

Elena
Reply With Quote