Citat:
Īn prealabil postat de dmb
Citat:
Īn prealabil postat de Sylvie
Dmb,nu oi fi vazut iesind din Biserica pe cei nebotezati,dar nici pomeniti la Sfintele Slujbe nu cred ca i-ai auzit.
|
Aha tu crezi ca preotul este atit de vazator cu duhul incit la proscomidie ii alege de pe pomelnic pe cei botezati de cei nebotezati?:rolleyes:
Eu nu prea cred! Adica altfel spus stiu ca nu-i asa si mai stiu ca Dumnezeu a spus sa ne rugam pentru toti botezati sau nu, dusmani sau prieteni...
|
aici nu e vb de cat de vazator este preotul sau nu, e vb de canoane!! canoane care ne intrezic sa pomenim la Proscomidie pe cei nebotezati, dar sunt rugaciuni si momnet speciale la Sf Liturghie cand sunt pomeniti, si apoi Sf Siluan spre exemplu care set a fost si va ramane pentru mine sfantul Iubirii, ii pomenea mereu si spunea cu dragoste si smerenie Doamne pomeneste-i Tu cu judecatile care stii Tu!! eu spun ca decat sa ne certam daca e bine sa ii pomenim sau nu mai bine sa spunem ca si Sf Iubirii doamne pomeneste-i tu cu judecatile care stii...pentru ca Hristos nu are nevoie de suflete de TABLA in cer...si apoi daca fratele sau sora sau sotia sau mama este nebotezata ce faci?? oare nu plangi pentru ea sau el sa o miluieasca D-zeu dupa judecatile care le stie DOAR EL? sa avem dragoste fratilor pentru ca dragostea este esenta crestinismului!! dragostea este mai mare decat tot si toate. am scris toate aceste pentru ca cunosc pe cineva care a fost adventista (pana acum 10 ani) pana cand l-a cunoscut pe Hristos acum merge la biserica se spov chiar s-a impartasit cu Preacuratele Taine si a juns acolo nu pt ca a vrut ea ci pt ca altii au avut Rabdare si Dragoste si pt ca D-zeu vrea ca toti sa e manutim! cu dragoste jenica