Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Hai sa nu uitam ca si la un concert pop/disco/rock tot cam asa s-ar putea intampla si nu ai zice ca e fix Duhul lui Dumnezeu la mijloc.
|
La un concert pop/disco/rock tinerii nu-și predau viața lui Hristos și nu se decid să ducă o viață plină de devoțiune pentru Dumnezeu. Ba aș zice că dimpotrivă...
Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Un lucru pe care l-am constatat e ca la o slujba ortodoxa e foarte putina presiune din partea grupului, adica eu una nu o simt ca atare. Nu e nici un entuziasm general care sa ma sileasca la o anumita atitudine, declansand in mine mecanisme psihologice care sa-mi scurtcircuiteze liberul arbitru. E o oarecare discretie in participarea celorlalti la Liturghie si din cauza asta fiecare e liber sa primeasca doar atat cat poate si doreste, fara sa-i fie indus in mod artificial extazul, din exterior (prin atitudinea celorlalti). Ca sa zic asa, vorbeste doar pastorul, nu behaie toate oile, si e loc de mai putina teatralitate.
|
Mă surprinde foarte să aud asta din partea unui ortodox, pentru ca la o slujbă ortodoxă factorul emoțional, mistic, teatralitatea în ultimă instanță are un rol predominant.