View Single Post
Vechi 15.04.2010, 12:17:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Nu am stiut ce sa-i raspund si nici n-am vrut s-o sperii sau sa-i agravez starea mai ales ca ei incepea sa-i fileze o lampa si imi tot repeta ca o paste gheena si focul cel vesnic; a vorbit apoi cu pastorul adunarii care a sfatuit-o sa-si ceara iertare de la Dumnezeu si Duhul Sfant.
Oricum, nu doar exemplul asta m-a facut sa inteleg cat e de aberanta asa-zisa vorbire in limbi, ci starea aceea "orgasmica" as putea spune a pocaitilor "cercetati de Duhul Sfant".
Sa dea Dumneze sa fi realizat pana la urma ce ai realizat si tu.
Stiu despre ce "stare orgasmica" vorbesti, sunt o gramada de filmulete pe youtube cu chestii din astea.

De altfel fenomenul nu e nou si a existat chiar inainte de aparitia penticostalilor si altora "charismatici".

Ignatie Briancianinov (1807-1867)
"Despre inselare"
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...e_inselare.htm

"In ceea ce priveste gandurile tale, ca si gandurile aproapelui, sfaturile acestuia, sfatuieste-te cu Evanghelia. Slava desarta si parerea de sine iubesc a invata si a povatui pe altii.
Ele nu se ingrijesc de vrednicia sfatului lor! Ele nu cugeta ca pot aduce aproapelui o rana de nevindecat printr-un sfat prostesc, care este primit de incepatorul neincercat cu o incredere iresponsabila, intru aprinderea trupului si a sangelui ! Ele au nevoie de succes, indiferent de calitatea acestui succes, oricare ar fi principiul pe care se intemeiaza. Ele au nevoie sa-l impresioneze pe incepator si sa si-l subordoneze moral ! Ele au nevoie de lauda oamenilor ! Ele au nevoie sa treaca drept stareti si invatatori sfinti, priceputi, clarvazatori ! Ele au nevoie sa-si hraneasca nesatula iubire de slava desarta si trufia. "

"Altfel stau lucrurile cu cel aflat in amagire de sine ! Nu mananca, nu bea, nu doarme, iarna umbla doar in rasa, poarta lanturi, vede vedenii, pe toti ii invata si ii mustra cu o nerusinare plina de indrazneala, fara nici o dreptate, fara rost, cu infierbantare a sangelui, infierbantare trupeasca, patimasa, si indemnat de aceasta infierbantrare nenorocita si pierzatoare."
Reply With Quote