Subiect: o intrebare
View Single Post
Vechi 13.04.2007, 13:10:00
pacatosu pacatosu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.09.2006
Implicit

Buna ziua si Hristos a inviat !
Din intamplare am deschis site-ul la aceasta sectiune. Imi place discutia dintre voi. Am la servici un coleg cu cercel, tuns foarte scurt cu tot felul de carari. Este un tip capabil, dar nimeni nu prea are incredere in el. Oare de ce? Aspectul exterior spune totul despre persoana respectiva, fie ca-i barbat, fie ca-i femeie. Daca intrati intr-o institutie, sa zicem intr-o primarie, ca angajati sau doar contribuabili, oare nu va imbracati cat mai decent? De ce? ca sa aveti personalitate si sa nu intalniti oameni care v-ar masura de sus in jos si invers si apoi sa spuna...mergeti in alta parte.
Vazuta prin alta prisma si sfanta biserica este o institutie. Adevarat, nu o institutie socio-citadina ca in exemplul de mai sus. Aici intalnim alte reguli. Mai de mult, cand mantuitorul era printre noi si ne invata, a avut grija sa ne spuna ce tinuta trebuie sa avem cand santem in biserica. Recititi va rog din Evangheliile Noului Testament cum trebuie sa vina femeia imbracata la biserica si nu numai ea. Smerenia nu se arata numai in imbracaminte ci si in pozitia trupului cand ingenuchem, sau cand stam in picioare. Pozitia capului deasemeni trebuie sa fie mereu cu ochii plecati caci altfel ispitele vor fi prezente in ochii nostri.
Cred ca sigur ati vazut femeile musulmane cum umbla imbracate nu numai la moscheie ci in viata de toate zilele. Oare nu v-ai intrebat: de ce? Raspunsul este simplu, ca sa nu dea prilej de ispita pentru barbatii din jurul lor. Atat femeile cat si barbatii daca este cazul se pot face remarcate chiar printr-un comportament strict bisericesc, si atunci dragostea multa a celui rastignit pentru pacatele noastre v-a fi si mai mare.
Ma rog lui Dumnezeu Tatal si Fiului si Sfantului Duh sa ne intareasca pe toti in dreapta credinta, sa ne fereasca de griji, de ispite si nevoi. Dragostea Fiului si puterea de viata facatoare a Sfantului Duh sa va calauzeasca mereu pe drumul adevarat si bun, iar cand cadeti in ispita aducetiva aminte de pildele Domnului Iisus Hristos si daca-l iubiti cu adevarat cum va iubeste si EL pe voi, va ve-ti corecta comportamentul in biserica si in viata.
Reply With Quote