View Single Post
Vechi 13.04.2007, 13:57:52
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Mirean,ai uitat ca eu le iau apararea monahilor si monahiilor,cum este ca si in cazul Tanacu?Nu trebuie sa judeci pe toti monahii si monahiile dupa atitudinea si comportamentul unei singure maici(caz izolat),ai grija ce faci si ce scrii tu,acolo, ca nu sunt toti la fel,nu judecam dupa un caz singular.Esti asa de sigur ca nu ti s-a parut tie?Poate ti s-a parut si,de fapt,in realitate nu a fost chiar asa.Mai gandeste-te.Seba
Nu m-as fi suparat daca maica era mai artagoasa din fire. Pur si simplu m-a deranjat faptul ca a enervat-o suma de bani data de mine. Nu comentez efectul pe care l-a avut atitudinea ei asupra celur care ma insoteau...

Mi se pare ciudat ca multe manastiri percep tot felul de taxe (intrare, foto, video, copii/adulti), in conditiile in care primesc bani de la buget si au voie sa se autofinanteze.

Mi se pare ciudat ca multe manstiti, in special din Moldova, au oferit in regim hotelier, posibilitatea sa "petreci" Pastele la una din ele. Oare nu e canonic (cutumiar sigur este) sa petreci cel mult 3 zile in manastire, apoi, daca nu ajuti intr-un fel obstea sa pleci?

Mi se pare ca manstirile si bisericile se transforma de multe ori in SRL-uri.

Si, Sebastiana, fii sigura ca nu mi s-a parut.

P.S. - da, sunt rautacios: oare maicile platesc impozit din banii pe care ii primesc. dar preotii din ce primesc la slujba? dau chitanta? macar un bon fiscal? daca nu pentru servicii, macar pentru "produsele" pe care le vand :dontgetit:

Reply With Quote