Comertul duhovnicesc... nu asa?
Casa Tatalui Meu casa de rugaciune este, dar voi ati facut-o pestera de talhari, spune Domnul Hristos in timp ce darama tarabele si biciuia pe negustori!
Adevarata reactie! Asa ar fi facut si Sf.ilie sau Sf.Ioan Botezatorul!
Si eu m-as fi alturat!!
Ce e drept, e un comert, dar el ar trebui sa fie APARTE de Biserica si nu IN Biserica! de ce? Se face deranj si forfota si se atrage atentia de la Sf.Slujbe! Cel mai bun exemplu il intalnim la MANASTIRI, care au pangarele afara, sau la Catedralele Mitropolitane sau Episcopale!
Fiecare magazin bisericesc trebuie AFARA din Biserica! Dar cum Preotii NU AU BANI sa construiasca unul afara, le lasa inauntru! E raspunderea LOR!! Nu a mea!! Eu care stiu ca in timpul slujbei NU e bine sa ma uit dupa oameni, dupa cunoscuti, sa salut pe toti, sa dau mana (ca barbat) cu toti sau sa ma pup cu toate femeile (ca femeie), ci sa ma inchin la Sf.Icoane din fata Catapetesmei si sa ma retrag la locul meu, inchid okii, imi scot metanierul si MA ROG!!! Asta trebuie sa fac eu!!! Nu sa am grija cuiva, ci numai a mea, relatia mea cu Hristos! Asta tre sa urmaresc in Sf.Biserica!!
Comertul? la sfarsitul Slujbei!!!! sau inainte de slujba!!! in timpul ei NU!!! Dar ce, e constient cineva de asta??? Nici eu care nu tin seama ca am venit la Biserica si slujba e deja inceputa! Cum sa nu iau lumanare??? Asta e important, ca nu am luat lumanare!! Nu ca eu am venit la slujba sa ma rog, ca sunt in comuniune cu toti! Una e rugaciunea in COMUN, in COMUNIUNE, ca si trupul tainic al lui Hristos! Toti adunati!! si alta e Rugaciuna in particula, ca madular al lui Hristos!
Deci sa ne unim intr-un cuget si o simtire si sa ne vedem de MANTUIRE si sa nu purtam grija altora si mai ales a comertului duhovnicesc!!!
|