Subiect: Se poate?
View Single Post
Vechi 15.04.2010, 21:05:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paisie Aghioritul Vezi mesajul
....poate ca am STUDIAT vreo 10 ani de Teolgie si am avut timp sa INTELEG mai bine atat prin Manastiri langa Stareti cat si pe langa unii Ierarhi ce inseamna asta!

Iar eu NU dau canoane ci spun ceea ce trebuie sa spun! Nu ordon NIMANUI nimic, asa cum intelegi fratia ta!

Blagosloviti si ma Iertati!
1. Pai in cei 10 ani de studiu teologic n-ai aflat ca aplicarea canonului oscileaza intre acrivie (implinirea lui intocmai) si iconomie?
Dupa parerea ta, din toate canoanele care le-ai luat la spovedanie, cate crezi ca au fost dupa acrivie si cate crezi ca au fost dupa iconomie?

2. In cei 10 ani de studiu teologic, n-ai aflat cine este in masura sa cateriseasca un episcop sau un preot?
Te-am intrebat daca esti episcop, insa ai raspuns altceva.
Sa inteleg ca dupa Canoane, statul prin manastiri pe langa "stareti" si "unii ierarhi" iti confera autoritate similara unui episcop?

3. Daca crezi ca nu s-ar fi putut fara sa spui ce ai spus si ai fi vrut sa arati ca totusi n-ai facut degeaba aia 10 ani de teologie, ai fi spus: "Conform canonului cutare de la Sinodul cutare, sanctiunea pentru cutare este asa".
Nu cred ca te-ar fi contrazis pe nimeni.

4. Poti sa-mi spui unde ai citit ca ar fi zis vreodata par. Paisie Aghioratul a carui nume il porti cu nevrenicie pe acest forum a zis "cutare episcop sau cutare preot trebuie caterisit"?
Reply With Quote