Citat:
În prealabil postat de pacatosu
Smerenia nu se arata numai in imbracaminte ci si in pozitia trupului cand ingenuchem, sau cand stam in picioare. Pozitia capului deasemeni trebuie sa fie mereu cu ochii plecati caci altfel ispitele vor fi prezente in ochii nostri.
|
Bine ai venit printre noi...tot pacatosi suntem si noi, dar incercam sa invatam pocainta. Mi-a placut ce ai spus, dar totusi eu cred ca smerenia nu e o stare care "se arata" asa cum spui tu, ci e o stare a inimii care conduce apoi la niste modificari comportamentale, de tinuta, de atitudine. Nu intru in capitolul asta cu smerenia, ca oricum am restante la materia asta, dar sper candva sa trec examenul.
Legat de ce spui tu cu pozitia capului cu ochii plecati, eu cred ca fiecare are un mod aparte de a trai si a simti. In Pateric vedem ca era un avva care nu a ridicat niciodata privirea din pamant, dar asta nu e regula pentru toti. Eu cateodata mai stau si cu privirea in pamant, cateodata privesc spre o icoana, cateodata mai Il privesc si pe Hristos rastignit sau inviat si cateodata, trebuie s-o spun si pe asta, mai ii "spionez" pe preoti sau pe unii crestini (de la unii ca sa invat ce sa fac, de la altii ca sa invat ce sa nu fac).
Elena