Citat:
În prealabil postat de pacatosu
Cred ca sigur ati vazut femeile musulmane cum umbla imbracate nu numai la moscheie ci in viata de toate zilele. Oare nu v-ai intrebat: de ce? Raspunsul este simplu, ca sa nu dea prilej de ispita pentru barbatii din jurul lor.
|
Adevarat a inviat!
Ce spui tu de femeile musulmane, e adevar partial. Anul trecut am fost cateva zile la Casablanca (Maroc) si aveam nevoie de o bluza decenta, o camasa alba. Ma gandeam ca o sa gasesc sigur acolo. Am umblat o dupa-amiaza intreaga pana am gasit ceva care m-ar fi imbracat cat de cat. Institutia care ma invitase mi-a pus la dispozitie sofer care era si garda de corp. Asta arata multe din ce se intampla in tara aceea. L-am rugat sa ma duca sa vad diferentele intre generatii: langa moscheie erau toti imbracati din cap pana in picioare, dar trebuie sa spun ca tipele erau bine machiate, cu bijuteriile atarnand si cu privirea taioasa (cred ca fiindca eu n-aveam nimic pe cap), iar la nici un km, era noua generatie in blugi cu talie joasa, maieute mulate si par lasat in vant.
Asa ca in momentul cand spunem "femeile musulmane" sa vedem la cine ne referim. Nu mai spun ca n-am gasit nicio fusta convenabila, caci acasa ele stau tot in pantaloni, in maieutele pe care le-am gasit prin magazine, in fustele din care lipsea mult material...asa ca tinuta cu "djelaba" pana in pamant e pentru lumea din exterior, nu pentru Dumnezeu. Sa privim mai profund la ce e in om, nu sa credem ca tinuta il caracterizeaza. Sub o tinuta foarte decenta se poate ascunde un focar de mizerie. Si aici nu ma refer numai la musulmance, ci la oameni in general.
Elena