Citat:
În prealabil postat de anna21
A. Se citeste furia.. asa o fi. NU am incercat niciodata sa par ceea ce nu sunt. Nu-mi plac zambetul si bunavointa false, fara traire.. si-mi place sa cred ca nu sunt o lingusitoare.
Dar esti pe langa subiect: daca ma ataca, sa zicem ca ar trebui sa intorc obrazul.
Dar daca spune ca Iisus Hristos este frate cu visnu sau ca Sf. Maica a Domnului este "femeie de la tara" cum vezi tu atitudinea crestina? ce obraz intorci? Aprobi hula? Sau sa hulesc si eu sa-i fiu pe plac, eventual?
B. Nu stiu. Cred ca nu acesta este locul.. mai degraba la Biserica, cu sfatul duhovnicului!
C. Are "dreptul" un ortodox sa-si ironizeze credinta, preotii, crestinii traitori? Crezi sincer ca acesta este un drept al ortodoxului?
(ca fapt divers: priveste atitudinea lui BenGal fata de credinta lui, am tot respectul, atitudinea catolicilor fata de catolicism etc... si compara cu ce spune cozia despre credinta ortodoxa. Mie mi-este rusine de lipsa lui de rusine!)
|
A. Sigur, nu am zis sa te prefaci. Dar mie mi se pare ca esti furioasa si pentru ca te ataca. Ceea ce mi se pare firesc, dar.. nu stiu daca iti face bine.
Cat despre hula, unde am ajunge daca ne-am infuria la toate hulile pe care le-am auzi?
C. Vorbeam de dreptul lui ca cetatean si ca om, sau ca participant al forumului. In calitatea de crestin raspund ein fata lui Dumnezeu de cum isi foloseste cunostiintele, libertatea etc. Nu ne-a pus pe noi nimeni inchizitori.