Citat:
În prealabil postat de gabriela8
copiii care sunt nevinovati si fara pacate.
Sf. Impartasanie este necesara si de un real folos pentru dezvoltarea fizica si spirituala a copilului!
Si daca vaccinul il administram fara acordul copilului pentru ca adultul considera ca este spre binele lui, eu cred ca nici pentru Sf. Impartasanie nu trebuie asteptat acordul copilului din aceeasi consideratie.
Si daca astepti ani buni pentru acordul lui , si el te refuza vehement?
Sa nu exageram cu aceste remarci, parerea mea!
|
Daca copii sunt asa cum afirmi si pe deasupra sunt si inconstienti de ce mistere li se aplica, care este motivul? Taina se aplica NUMAI cu acordul celui care solicita taina. Chiar si pe patul de moarte preotul face tot posibilul sa primeasca acordul CONSTIENT al muribundului... altfel totul este in van.
Impartasania este ca un sigiliu al promisiunii celui care o primeste de a nu mai face prostii, in nici un caz nu este un vaccin/medicament si sub nici o forma NU ESTE UN SUBSTITUT al medicamentelor. Nu o sa gasiti nici un preot responsabil care sa administreze Impartasanie pe rol de aspirina sau paracetamol.
Daca copilu refuza vehement, se ASTEAPTA! ! !, si sub NICI O FORMA NU SE OBLIGA!..aceasta tine de Liberatea absoluta de alegere a crestinului care este poate legea fundamentala a crestinismului.
Din acest motiv, crestinii pot veni si pleca din aceasta religie UNICA, fara sa ramina cu sechele si profunde traume psihologice asa cum ramin foarte multi pe care i-am obaservat PERSONAL cind parasesc sectele si cultele