View Single Post
Vechi 16.04.2010, 04:34:31
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Hristos a înviat!

Hristos a înviat!
După cum spun Sfinții Părinți dintre toate virtuțile cea mai bună este ascultarea. Ascultătorul are lanț de aur.
Când mi-a spus duhovnicul să las scrisul pe forum bine a făcut. S-au așezat lucrurile de la sine:
De când kiralina a părăsit frontul convorbirea a căpătat o așezare mai puțin tensionată și s-a mers pe aspectul „științific” al acupuncturii și homeopatiei ba chiar s-au emis păreri cum că anumiți duhovnici ortodocși le susțin ca pe o „știință”. Nu s-a mai susținut însă că ar fi vreo harismă dumnezeiască în ele. A avut și aceasta rolul ei pozitiv la vreme potrivită pentru a arăta, discret, că totuși se dorește prin bioenergie substituirea sfințeniei și a Sfintelor Taine ale Bisericii.
Este bine așa deoarece vom ști acum cui să ne adresăm – celor care vor să facă din bioenergie știință.
S-a mers foarte mult pe păreri personale, gen „nu mă pricep, dar părerea mea este că”. Sigur că e mai simplu să faci scurte declarații paradigmatice dar de aici a ajunge la adevăr e cale lungă. Calea la adevăr este cu sudoare și sânge deoarece este Sfânta Cruce.
E bine și cu păreri personale pentru că se dezvăluie credința personală a susținătorilor și se evidențiază acțiunea de înșelare ideatică indusă prin aceste false științe și superficialitatea și neducerea până la cap a raționamentelor susținătoare.
Ortodocșilor însă, deoarece credința lor dorește cu orice chip să fie dreaptă deci să fie profund pătrunsă de adevăr, le șade mai bine să argumenteze fiecare declarație nu prin ironie, cu atac la persoană, ci prin rațiune, dacă se poate chiar rațiune duhovnicească iar nu căzută.
Cu binecuvântarea duhovnicului și la cererea unor prieteni de pe forum o să declanșez o serie de postări pe acest subiect din cartea noastră cu acest subiect. M-am ferit de păreri personale și m-am străduit să argumentez fiecare afirmație. Rog cei care vor citi să fie atenți la fiecare argument și să-l combată logic nu cu afirmații gratuite. E ușor să dărâmi prin lozinci doar e lucru demonic, dar este foarte foarte greu să construiești și mai ales duhovnicește doar e lucru după asemănarea lui Dumnezeu.
Nu mă pot apuca de construcție fără să remarc însă și un alt lucru - părerile proprii nelămurite și contradictorii ale susținătorilor medicinii New Age. Nu am nimic personal cu ei dar totuși afirmațiile lor trebuie combătute - nu pentru a-i întoarce, deoarece la ei funcționează interesul personal (nu neapărat în bani ci mai mult pentru dogmatisirea păcatului la care sunt părtași) și ideile preconcepute care nu-i lasă să vadă realitatea. Și așa o vor tot contraargumenta nefondat până se vor plictisi, doar la orice argument se poate inventa în mod artificial un contraargument. Combatem afirmațiile lor inițial pe un ton de glumă iar în documentar în termeni serioși pentru a da un ajutor celor care șovăie și nu știu ce să creadă dar caută cinstit adevărul cât și celor convinși de înșelarea vechii medicini idolatre, renăscută azi cu o mască modernă dar nu mai puțin monstruoasă, dar care n-au timp să caute argumente duhovnicești și științifice pentru susținerea credinței noastre într-o medicină creștină, cum sunt și prietenii care mi-au cerut să postez acum când s-a terminat Postul Mare.
Așadar cu dragoste pentru ei și cu dorința ca noi toți să ajungem la lumina cea bucuroasă și veșnică a adevărului, singura sănătate mântuitoare, vă doresc:
HRISTOS A ÎNVIAT!

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 16.04.2010 at 04:47:40.
Reply With Quote