Daca o casatorie civila nu are valoare spirituala, atunci hai sa ne casatorim de o suta de ori civil si o singura data si religios, poate astfel ne simtim mai bine din punct de vedere crestinesc ! ! !
Poate ca nu are legatura cu aspectul religios, dar cu cel moral, cu siguranta ca are, iar mie nu prea-mi place sa despart etica de religie fiindca altfel putem gresi foarte mult si, sa ne mai si justificam pe deasupra.
Oricum, casatoria civila in repetate randuri tot lezeaza o relatie spirituala, fiindca se ajunge astfel la curvie si la schimbarea sistematica a partenerului, lucru care nu este nici moral si nici crestinesc.
Nu-mi place deloc cand se defaimeaza unele trasaturi sociale legale pe considerente spirituale, atata timp cat in SOCIETATEA ASTA DEFAIMATA traim si ne plamadim insasi principiile spirituale. Lucrurile se leaga intre ele mai mult decat ne inchipuim, astfel ele capata valoare asemanatoare.
Un lucru nu am sa inteleg niciodata, de ce preotului i se ingaduie o a doua casatorie, chiar si a treia pe tot parcursul cand acesta este preot ( nu este cazul de fata ), iar calugarului nu-i este ingaduita sub nici un chip razgandirea de la statutul monahal ? ? ? Pentru ca intr-o casatorie este vorba de doua persoane, iar in calugarie de una reala si de cealalta imaginara intr-o legatura de asa zisa " casatorie " cu Domnul ? Pentru ca Domnul nu are a spune nimic in aceasta legatura presupusa ireversibila, dar in societate oamenii isi exprima doleantele asa cum doresc, tocmai pentru ca sunt implicate fizic ambele parti ? Sau cum, caci nu prea inteleg de ce se da o valoare mai mare calugariei decat casatoriei ? Si nu am sa inteleg niciodata, de fapt, nici nu cred in aceasta valoare exagerata atribuita statutului monahal in defavoarea cununiei sfinte, care ajunge sa fie defaimata de multe ori, iar aceasta subestimare devine chiar justificata de biserica.
Last edited by ory; 16.04.2010 at 09:27:41.
|