Subiect: Yeshua
View Single Post
Vechi 16.04.2010, 12:04:27
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eugenb Vezi mesajul
Se va intoarce ! Trebuie sa aiba ... "ultimul cuvant" si eu i l-am "sifonat" un pic, cred. Nu aveti nici o ... speranta ca nu se va intoarce. Din cate il cunosc, va reveni cu ... "munitie" noua. Daca veti intra si pe "Romania-Israel" il veti gasi (sub alt nume, binenteles), pentru ca romanii care ii contrazic ... nu sunt "indragiti" de unii din forumistii de acolo (te cred chiar ... anti-evreu sau pro-palestinian), chiar daca este vorba de evrei si romani care se presupune ca doresc ... PRIETENIA intre cele doua popoare. Ar fi multe de spus in legatura cu acest subiect (atitudinea unui evreu despre Dumnezeu si Iisus) dar astept sa confirme/infirme "supozitia" mea. El (si altii evrei) deobicei incearca sa se foloseasca de ce spun ceilalti in loc sa-si spuna doar ideile personale, iar cand pana la urma este nevoit sa o faca cauta sa arate ca ti-a facut o mare "onoare", ca sa ascunda teama ca (poate) nu au ceea ce li s-a "indicat" in Sinagoga (lor mai .... "speciala", diferita de cea la care merg majoritatea dintre evrei). Dar ma opresc aici, ca sa nu "jignesc" pe cineva care il crede cu adevarat "om al bisericii" (ei nu au Biserica, asa cum o stim noi din Romania). Unii, evident !
Pe curand !
personal, pastrez anumite rezerve, stii cum se spune pe alocuri: hotul cu un pacat, pagubasul cu zece; de altfel, nu este corect sa discutam despre cineva in lipsa, fara a-i putea oferi dreptul la replica.

ps: cand am citit viata parintelui Serafim Rose, un filozof care, negasind adevarul in cautarile lui a crezut de cuviinta sa-L provoace pe Dumnezeu, mi-au ramas in minte cateva dintre cuvintele sale :Fiecare dintre noi este un potential Iuda.

„Fiecare din noi este potențial un Iuda”

Oricare dintre noi poate fi exact în acea situație. Trebuie să ne uităm la inima noastră și să vedem prin care dintre patimile noastre ne va prinde diavolul pentru a ne determina să-L trădăm pe Hristos. Dacă considerăm că suntem superiori lui Iuda – că el a fost un fel de „țăcănit” și noi nu suntem – greșim. Ca și Iuda, fiecare dintre noi are patimi în inimă. De aceea, să ne uităm la ele. Putem fi prinși cu iubirea pentru curăție, cu iubirea pentru corectitudine, cu iubirea pentru un simț al frumosului: oricare dintre micile noastre greșeli de care ne ținem poate fi un lucru cu care diavolul ne poate prinde. Fiind prinși, putem începe să ne justificăm această stare ‘în mod logic’ – pe baza patimii noastre. Și de la acel proces ‘logic’ de gândire Îl putem trăda pe Hristos., dacă nu ne păzim și începem să ne dăm seama că suntem plini de patimi, că fiecare dintre noi este potențial un Iuda. De aceea, când apare prilejul – când începe patima să lucreze în noi și în mod logic, începe să se dezvolte din patimă în trădare – ar trebui să ne oprim acolo și să spunem ‘Doamne, miluiește-mă pe mine, păcătosul!’ “

sursa: http://cuvseraphimrose.wordpress.com...-serafim-rose/
Reply With Quote