Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Diferente mici?! La o adica mai conteaza cum sunt, sau cum sunt prezentate ca fiind...cand ele exista, si atat de multe?
|
Am spus că sunt diferențe mici dar am greșit, am vrut să spun că sunt puține. De exemplu între doctrina baptistă și cea penticostală diferențele sunt foarte puține
Așa cum, de exemplu între Biserica Ortodoxă și Biserica Ortodoxă pe Stil Vechi sunt mai puține diferente decât între BO și NP.
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
In plus, diferentele sunt de fapt o marturie vie a contestarii sectelor/comunitatilor din care s-au tot desprins celelalte...deci eu nu vad in asta nicio comuniune, ci doar o "privire dispretuitoare" aruncata spre ceea ce s-a tot lasat in urma, ca fiind mereu corupt...si in consecinta acestea mi se par diferente mari si deloc de neglijat, sau minimalizat!
|
Modul în care puneți problema sugerează că în ortodoxie este o unitate de monolit. Nu este așa.
Desprinderea grupurilor de o biserică instituțională ste un fenomen general în creștinism. Și din biserica ortodoxă s-au desprins grupări care acum pretind că sunt adevărata ortodoxie.
Evit să dau exemple, le știți.