Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Ce ați enumerat:
1. Vorbirea în alte limbi la penticostali (cred că asta ați vrut să spuneți cu batjocura „duhul tremurator”
2. Neconsumarea cărnii de porc la adventiști
3. Ținerea sabatului la adventiști
4. Sărbătorirea Paștelui și a Crăciunului.
Păi, mai aveți încă pe atâtea și se termină lista.
Aceasta nu înseamnă diferente extrem de mari. Înseamnă extrem de puține. Și nu au nimic de a face cu mântuirea. Hai să mă hazardez să zic că reprezintă 1% din doctrine și manifestarea cultului. Celelalte 99% sunt la fel.
De altfel nici măcar între BO și NP diferențele doctrinare nu sunt extrem de mari sau de multe. Dacă tot am făcut prostia să dau procente continuu în ea. Probabil mai mult de 70% din doctrină este la fel.
|
A scuze, din cauza nenumaratelor virgule...nu s-a inteles prea bine la cine ma refer, pai exact la diferente intre penticostali, si adventisti...si mai cu seama la diferentele care se observa in cadrul cultului penticostal din Ro, si care banuiesc ca difera de cel penticostal din alte tari, (chiar ca nu am de unde sti), dar am o banuiala ca asa e.
Si din nou ma intreb, exista conceptul de erezie in cultele NP, se feresc de anumite lucruri, se muncesc sa nu cada in alte erezii, pot observa sa fratele in credinta incepe sa inteleaga gresit anumite puncte doctrinare...si cum sunt privite aceste diferente, drept erezii, erori, greseli de interpretare...ca facand parte din voia lui Dumnezeu, sau cum?
Ce gandesc mai exact penticostalii despre baptisti, sau despre mormoni...si ce ii impiedica sa creada in aceste diferente, daca ele sunt vazute ca fiind mici de fapt?