Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Pentru NP creștin este cel care are o doctrină scripturală și o viață așijderea.
Și eu am afirmat că pentru mine un mormon nu este un creștin. De ce? El are o doctrină cu totul străină de Biblie. Nu am vrut să spun că el e hindus.
Într-un fel asemănător dacă cineva ( din NP, BO, BC) nu are o viață care să arate că în el sălășluiește credința, dacă vorbele și faptele lui îl arată că Dumnezeu nu e în viața lui, noi nu-l considerăm creștin, indiferent ce nume poartă.
|
Hmm, ce te face sa crezi ca eu nu stiu ce conotatie vor sa dea NP acestei expresii " Ortodox, dar nu crestin"?
Daaar, mormonii sunt crestini...si nu altceva, iar daca e sa fim sinceri, crestinismul nu poate fi crestinism pana la un punct, dupa care e nimic, exista trepte duhovnicesti poate, dar sub nici una din acestea nu inceteaza cineva sa fie crestin...transformandu-se in altceva !!!
Nu, termenul de crestin...se refera in egala masura la toti cei care cred in Hristos, cred in El...si nu in zeul Visna!
Trairea unui crestin, nu are cum sa fie evaluata de catre un penticostal, sau un adventist...pentru ca am repetat acest concept de zeci de ori, un om daca e vazut beat in sant...nu isi schimba optiunea, iar faptul ca e beat, nu inseamna ca se converteste la un alt cult, sau alta religie...ci doar ca e acelasi crestin, mai slab...sau surprins intr-o cadere, si judecat ciudat de urat, si de limitat de catre un sectant...care crestin fiind, il vede pe un alt crestin, ca pe un necrestin, doar pentru ca..pacatuieste!!!!!
Eu daca maine ma voi ameti, nu voi inceta nicio clipa sa fiu crestina ortodoxa, ci doar as avea o cadere...dar fiind aceeasi crestina ortodoxa, de dinainte de acest incident...si ramanand in continuare!
Sper sa ma fi facut inteleasa...subliniez, crestina fiind...si nu mayasa!
Si apropos, daca spun pe aici lucruri nepotrivite...ce ajung, ca am inteles ca sunt retrogradata din functia de crestin pe loc, deci ma poti ajuta?