View Single Post
Vechi 16.04.2010, 23:57:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Faptul că ai pus întrebarea. Eu, naiv și am și sărit să explic...

Citat:
Iarăși ne lovim de modul în care definim termenii. Dacă termenul „cred în Hristos” îl definim la fel agreez cu afirmația ta.
Definitia ta are un scop, judeca (cel putin eu asta simt din start)...pe cand a mea ar fi o realitate, extrem de obiectiva, pentru ca mie daca imi spune cineva...cu ochii injectati de bautura, ca e crestin...eu chiar il cred, pentru stiu sa aud fiecare litera, si astfel daca omul spune " Sunt crestin!!", eu asta inteleg, si am obligatia sa aud ce imi zice el, in orice stare ar fi...si nu sa aud ce imi spun eu!
Citat:
Eu chiar nu înțeleg, pe bune. Sunt un NP obișnuit.
Vorbești de o escapadă a tipului la birtul din colț sau de un bețiv care nu are nici un gând să se schimbe?
Atat escapada unui tip crestin, cat si a betivul care nu are de gand sa se schimbe ( desi asta presupune o atenta monitorizare, si o interventie dupa o saptamana, ca sa poti afirma ca nu are de gand sa se schimbe, desi, poate ca el in fiecare zi incearca...si nu reuseste) sunt crestini, crestini pacatosi, mai putin pacatosi..cu caderi, unul mai puternic decat celalat...dar CRESTINI.
Citat:
Sincer nu prea. Eu am mai citit postări ale ortodocșilor dar îmi cam pari și tu o „raritate” prin BO.
Mda, imi pare rau ca fac nota discordanta, desi ma si bucur in acelasi timp, pentru ca asta ar inseamna ca ceilalti sunt buni, numai eu oaia neagra...
Citat:
Păi, stai un pic, în primul rând, ai primit titlul de creștin din partea unui NP? Din ce să fii retrogradată?
Pai nici un ortodox nu primeste titlul de crestin din partea unui NP, dar sunt retrogradati fara mila de catre NP...cu totii la gramada, ca la Auschwitz, preotii farisei, crestinii ortodocsi superficiali si pacatosi, in fruntea clasamentului pacatosilor de pe Terra.
Citat:
Acum pe bune, ce este un creștin? Eu am dat definiția mea. Vrei s-o dai și tu pe a ta? Ai dat deja una de fapt: cel care crede în Hristos. Dezvoltă puțin. Nu contează cum trăiește, ce crede, cum vorbește?
Da, acela e doar inceputul definitiei...care nu trebuie omis, si care e de fapt ideea centrala a Crestinismului.

Conteaza foarte mult cum traieste, ce crede, si ce vorbeste un crestin, orice crestin...pentru ca asta reflecta starea lui duhovniceasca, transfigurarea lui, si frumusetea sufletului sau, daaar...nu putem cu totii sa ne manifestam la fel, sa parcurgem la unison drumul spre mantuire, pentru ca suntem diferiti, unii mai slabi, altii mai puternici, unii mai perseverenti, altii mai luand si pauze...dar cu totii fiind crestini, o data ce am optat pentru Crestinism, sau nu am luat-o pe alte cai...necrestine.

Nu poti spune despre cineva care cade, ca nu mai e crestin...in virtutea acestui lucru, pentru ca e ca si cum te pronunti asupra sufletului lui, suflet pe care numai el si-l cunoaste, si Dumnezeu...in rest fiecare privind cu ochii sufletului sau...spre al altora, dar fara a fi indicat sa tragem astfel de concluzii dramatice.

Cum sa zici despre altcineva ca nu e crestin pentru ca bea, dar acelasi protestant...afirma vreodata acest lucru despre el...atunci cand barfeste, judeca, sau e valabil numai pentru ortodocsii " superficiali" si necrestini?
Reply With Quote